ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Συνεχίζονται για 17η ημέρα οι έρευνες για τον «Ορέστη»

κύπρος-συνεχίζονται-για-17η-ημέρα-οι-έρ-530491

Συνεχίζονται για 17η μέρα οι έρευνες των Αρχών στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Οι έρευνες διακόπηκαν τη Δευτέρα χωρίς αποτέλεσμα λόγω της μηδενικής ορατότητας στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ στο Ξυλιάτο η επιχείρηση στο κρίσιμο σημείο όπου υπέδειξε ο 35χρονος ολοκληρώθηκε επίσης χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες της Σκότλαντ Γιαρντ που βρίσκονται στην Κύπρο για να συνδράμουν τις έρευνες της Αστυνομίας, πήγαν στην Κόκκινη Λίμνη ενώ ακολούθως αναμένεται να μεταβούν τόσο στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, εκεί όπου ο ύποπτος υπέδειξε πως πέταξε την 6χρονη Sierra, όσο και στον Πεδίο Βολής στην Ορούντα όπου εντοπίστηκε η σορός της τρίτης γυναίκας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας ανέφερε ότι «δεν τίθεται θέμα να σταματήσουν οι έρευνες. Αντιθέτως λαμβάνονται οι αποφάσεις στη βάση κάποιων δεδομένων».

«Εάν ο ’Α’ σχεδιασμός δεν προχωρεί, υπάρχουν άλλοι σχεδιασμοί όσον αφορά το πως θα είναι πιο αποτελεσματικές οι έρευνες», πρόσθεσε και συνέστησε σε όλους «υπομονή και ψυχραιμία».

Τα σημεία των ερευνών

Τρία σημεία έχουν σηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής στην Κόκκινη Λίμνη. Μετά την τοποθέτηση και τρίτης σημαδούρας, τα μέλη της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στη λίμνη έχουν επιστρέψει στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην όχθη.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των δυτών στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, οι οποίες επικεντρώνονται στον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε.

Μαρτυρία για τη μητέρα από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της

Την ίδια στιγμή ερωτηματικά προκαλεί η μαρτυρία στενής φίλης της 36χρονης Livia Florentina Bunea, από την Ρουμανία και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea, των οποίων η εξαφάνιση είχε δηλωθεί στην Αστυνομία στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Υπενθυμίζεται ότι μητέρα και κόρη περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επτά θυμάτων που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ομολόγησε ότι σκότωσε και ακολούθως πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση αδελφική φίλη των θυμάτων ανέφερε πως πάρα πολλοί άνθρωποι είχαν κινητοποιηθεί πριν από δύο χρόνια όταν χάθηκαν τα ίχνη μητέρας και κόρης, ωστόσο η απάντηση που λάμβαναν από τις Αρχές ήταν πως υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι μητέρα και κόρη διέφυγαν στα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ουδέποτε ζητήθηκε από την ίδια επίσημη κατάθεση παρά την επιμονή της προς τις Αρχές και παρά την επισήμανση της πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η ανήλικη κόρη της Livia δεν επέτρεπαν την μετακίνησή της. Τόνισε επίσης πως εντός του σπιτιού της Livia βρίσκονταν όλα τα προσωπικά αντικείμενα μητέρα και κόρης, καθώς και τα φάρμακα του παιδιού, γεγονός που έπρεπε να θορυβήσει τις Αρχές.

Τα θύματα του «Ορέστη»

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η δράση του serial killer ξεκίνησε από το 2016 ενώ τα τελευταία του θύματα ήταν το καλοκαίρι του 2018.

  • Σεπτέμβριος 2016: Livia Florentina και Elena Natalia (Ρουμανία)
  • Δεκέμβριος 2017: Maricar Valdez (Φιλιππίνες)
  • Μάιος 2018: Mary Rose και Sierra (Φιλιππίνες)
  • Ιούλιος 2018: Arian Palanas (Φιλιππίνες)
  • Καλοκαίρι 2018: Κάτχα Ανού (Νεπάλ)

Πηγή: philenews, Πολίτης

Φωτογραφίες: Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου