LIFE STYLE

Ρωσία: Ερευνα για νοθεία στο «The Voice Kids» μετά τη νίκη κόρης διάσημης τραγουδίστριας

ρωσία-ερευνα-για-νοθεία-στο-the-voice-kids-μετά-531880

Σάλο προκάλεσε στη Ρωσία, η νίκη της κόρης μιας διάσημης ποπ τραγουδίστριας, στον διαγωνισμό τραγουδιού για παιδιά, «The Voice Kids», καθώς όπως υποστηρίζουν πολλοί δεν το άξιζε πραγματικά.

Μάλιστα, το πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, ανακοίνωσε ότι ξεκινά εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν έγινε νοθεία στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal, που προβάλλει τη ρωσική εκδοχή της εκπομπής The Voice Kids, εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση, αφού το θέμα μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα πολλών ταμπλόιντ στη χώρα.

Η Μικέλα Αμπράμοβα, 11 ετών, κέρδισε την Παρασκευή στον τελικό του διαγωνισμού συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,5% των ψήφων. Ωστόσο, πολλοί σχολιαστές έκριναν ότι η ερμηνεία της ήταν κατώτερη των δύο ανταγωνιστών της.

Η μητέρα της είναι η Ρωσίδα τραγουδίστρια Alsou, που κέρδισε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision το 2000. Προκειμένου να εξακριβώσει την αξιοπιστία της ψηφοφορίας, το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι προσέλαβε μια εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά εγκλήματα και τις απάτες στο Διαδίκτυο.

Οι ειδικοί καλούνται να εξακριβώσουν εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που διεξήχθη μέσω τηλεφωνημάτων και γραπτών μηνυμάτων, αλλοιώθηκε με τη βοήθεια «bot» ή άλλων τεχνικών μέσων, εξηγεί το Pervy Kanal.

«Δεν θα επιτρέψουμε η σκιά της αμφιβολίας για την αμεροληψία να πλανάται πάνω από το The Voice» υπογράμμισε ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου Κοντσταντίν Ερνστ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Πριν από τον τελικό, αρκετοί διάσημοι τραγουδιστές της Ρωσίας είχαν καλέσει τον κόσμο, με μηνύματά τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, να ψηφίσει τη Μικέλα Αμπράμοβα, η νίκη της οποίας θεωρήθηκε κατά το παρελθόν αβέβαιη.

«Η κόρη της Αλσού νίκησε, όμως η χώρα δεν συμφωνεί» ήταν ο τίτλος της ταμπλόιντ Komsomolskaïa Pravda. Η τραγουδίστρια Αλσού είναι κόρη πρώην γερουσιαστή και σύζυγος ενός πλούσιου επιχειρηματία.

[iefimerida.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου