ΔΙΕΘΝΗ

Μανιακός δολοφόνος: Με ρομποτική κάμερα ψάχνουν σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο

μανιακός-δολοφόνος-με-ρομποτική-κάμε-532648

Για 16η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του μανιακού δολοφόνου. Ρομποτικές κάμερες ψάχνουν για δύο βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη, καθώς και στο φράγμα του Ξυλιάτου.

Η Κύπρος, αλλά και το πανελλήνιο, έχει συγκλονιστεί από την υπόθεση του serial killer και οι Αρχές θεωρούν βέβαιο ότι ο δολοφόνος θα συνέχιζε τη δράση του αν δεν είχε συλληφθεί. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα μέχρι σήμερα στοιχεία και το γεγονός αυτό καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο ανατριχιαστική.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν να ανασύρουν από την Κόκκινη Λίμνη τη δεύτερη βαλίτσα που έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ με ρομποτική κάμερα επιχειρούν να εντοπίσουν την τρίτη βαλίτσα.

Ο 35χρονος έχει υποδείξει κατά την ομολογία του ότι εκεί έχει πετάξει την 38χρονη Livua και την 8χρονη κόρη της, καθώς και την 30χρονη Μarricar.

Παράλληλα, με τη συνδρομή ρομποτικής κάμερας η Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνά την λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της Marry Rose από τις Φιλιππίνες της οποίας η σορός ήταν και η πρώτη που ανασύρθηκε από το φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας.

Την ίδια ώρα, διεξάγεται η νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε χθες εντός της βαλίτσας.

«Στόχος μας είναι η πλήρης εξιχνίαση των υποθέσεων» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι από την αρχή των ερευνών έχουν ληφθεί πέραν των 250 καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 150 περίπου. Είπε επίσης ότι έχουν παραληφθεί 202 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Στις έρευνες θα συμμετάσχουν και πέντε εμπειρογνώμονες συγκεκριμένων ειδικοτήτων που αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην Κύπρο από τη Βρετανία κατόπιν αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας για να συνδράμουν στη διερεύνηση της πρωτοφανούς, για τα κυπριακά δεδομένα, υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός Αστυνομίας στις 20 Απριλίου ζήτησε τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων με εμπειρία σε αυτής της μορφής εγκλήματα.

Πρόκειται για ειδικότητες που αφορούν, Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο σε αυτής της μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου