ΔΙΕΘΝΗ

Ολοι δηλώνουν νικητές στην Αλβανία

ολοι-δηλώνουν-νικητές-στην-αλβανία-440314

Παρά την απόλυτη διαφωνία που σημειώνεται στην ανάγνωση των αποτελεσμάτων στο χώρο των κομμάτων, ικανοποιημένος από τη διαδικασία τέλεσης των δημοτικών εκλογών στη χώρα του παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, που πιέζεται από την ΕΕ να δώσει αποδείξεις ότι η Δημοκρατία εδραιώνεται στην αλβανική κοινωνία.

Εν τω μεταξύ, η κάθε πλευρά έσπευσε να δηλώσει νικήτρια των εκλογών, αλλά καμιά δεν πανηγυρίζει.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, ο Σαλί Μπερίσα σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι αυτό.

Χαρακτήρισε, ωστόσο, έμμεσα, νικητή το Δημοκρατικό Κόμμα τόσο σε κλίμακα επικράτειας, όσο και στον επίμαχο Δήμο Τιράνων.

«Αυτές ήταν όντως οι καλύτερες εκλογές για τα κανάλια, αλλά οι χειρότερες για την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες» δήλωσε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, λίγο μετά τη λήξη της διαδικασίας. Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος για την επικράτησή του στον Δήμο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος και για τα αποτελέσματα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της συμμαχίας, της οποίας ηγείται, σε όλη την επικράτεια, κάνοντας λόγο για νίκη.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου