ΔΙΕΘΝΗ

Εξαφάνιση Μαντλίν: «Το μυστήριο μπορεί να λυθεί σε μια εβδομάδα» λέει εμπειρογνώμονας

εξαφάνιση-μαντλίν-το-μυστήριο-μπορε-539223

Βέβαιος πως θα μπορούσε να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν μέσα σε μόλις μια εβδομάδα εμφανίζεται ένας εμπειρογνώμονας -εφόσον η αστυνομία έδινε στη δημοσιότητα κρίσιμα στοιχεία DNA που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση.

Ο δρ. Μαρκ Πέρλιν εκτιμά ότι πολύπλοκα δείγματα DNA αποτελούν το «κλειδί» για το τι πραγματικά συνέβη στο κορίτσι που αγνοείται από το 2007.

Παρ΄ όλο που η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει προσπαθήσει σκληρά να δώσει απαντήσεις στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν, από τα ιατροδικαστικά στοιχεία που έχει συλλέξει, ο δρ. Πέρλιν θεωρεί ότι η ειδική ομάδα ερευνών του Πίτσμπουργκ μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης.

Η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Επιστημών του Ηνωμένου Βασιλείου(FFS) διαθέτει 18 δείγματα από την έρευνα, για τα οποία ο Πέρλιν ζητάει τη δημοσίευσή τους.

«Νομίζω ότι η FSS δημιούργησε αξιόπιστα δεδομένα DNA και οι μέθοδοι τους ήταν αποδεδειγμένες εργαστηριακές μέθοδοι, μερικές από τις οποίες μάλιστα, καινοτόμες. Αλλά δεν ήξεραν πώς να ερμηνεύσουν σωστά τα δεδομένα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Daily Star.

«Ανάλογα με τα στοιχεία, θα χρειαστούμε μία έως δύο εβδομάδες αφού θα το λάβουμε, προκειμένου να δώσουμε μια αρχική προκαταρκτική έκθεση», συμπλήρωσε. Ο ίδιος έχει δηλώσει άλλωστε την πρόθεσή του να βοηθήσει στην έρευνα, ωστόσο δεν έχει λάβει κάποια απάντηση από την Μητροπολιτική Αστυνομία.

Σχεδόν 12 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής, οι Αρχές δεν έχουν φτάσει καν κοντά στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Η Αγγλίδα Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2007 από το κρεβάτι της στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, σε ηλικία τριών ετών.

Για πολλούς η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης στη σύγχρονη ιστορία».

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου