ΔΙΕΘΝΗ

Οικογένεια Τέρπιν: Οι γείτονες δεν γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι του τρόμου

οικογένεια-τέρπιν-οι-γείτονες-δεν-γνώ-540927

Η υπόθεση της οικογένειας Τέρπιν είχε προκαλέσει αποτροπιασμό. Η Λουίζ και ο Ντέιβιντ Τέρπιν κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 παιδιά τους σε ένα σπίτι-κολαστήριο, βασανίζοντας και λιμοκτονώντας τα. Οι γείτονες τους, όμως, δεν είχαν καμία απολύτως ιδέα για το τι συνέβαινε ακριβώς δίπλα τους.

Όπως αποκάλυψε γειτόνισσα, η οποία μίλησε υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία της, όχι απλά δεν ήξερε τι γινόταν στο σπίτι-κολαστήριο, αλλά αγνοούσε πως οι Τέρπιν είχαν παιδιά.

«Κάναμε πολλά παιδικά πάρτι για τον γιό μου, που είναι επτά ετών, και την ανιψιά μου στην αυλή, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι ζούσαν παιδιά εκεί», είπε η γυναίκα και συμπλήρωσε: «Δεν τα είδαμε ούτε μία φορά, δεν ακούσαμε ποτέ ούτε μία φωνή, ένα γέλιο ή κάποιο κλάμα».

«Είναι τρομακτικό να σκέφτεσαι τι συνέβαινε (σ.σ. εκεί) όταν είχαμε παιδιά να τρέχουν ανέμελα, να διασκεδάζουν ακριβώς έξω από την πόρτα τους».

Το σπίτι της εν λόγω γυναίκας είναι δίπλα σε αυτό των Τέρπιν και παρότι δεν είχε δει ποτέ τα παιδιά, είχε αντιληφθεί κάποια παράξενα πράγματα.

«Τα φώτα στο σπίτι ήταν αναμμένα όλο το βράδυ, κάθε βράδυ», σημείωσε. «Πιστεύαμε πως ζούσαν έμποροι ναρκωτικών στο σπίτι, γιατί δεν είδαμε και δεν ακούσαμε ποτέ κανέναν».

Όπως λέει η ίδια, η γειτονιά έμαθε το τι συνέβαινε από τις ειδήσεις.

«Νιώθω τόσο άσχημα γι’ αυτά τα παιδιά. Στεναχωριόμαστε που ήμασταν τόσο κοντά σε αυτά τα παιδιά και δεν κάναμε τίποτα», δήλωσε.

Τα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας από 2 έως 29 ετών, εντοπίστηκαν σε άθλια κατάσταση.

Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης

Ο εφιάλτης των παιδιών Τέρπιν έλαβε τέλος στις 14 Ιανουαρίου του 2018, όταν η 17χρονη κόρη της οικογένειας κατάφερε να βγει από το σπίτι και να καλέσει την αστυνομία.

Το ανατριχιαστικό τηλεφώνημα της νεαρής προς τις Αρχές είχε δημοσιευτεί προ μηνών. Παρότι η 17χρονη είχε ζήσει κακουχίες στα χέρια των γονιών της, η φωνή της ακουγόταν αρκετά ήρεμη.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί το σπίτι είναι πολύ βρώμικο» είπε ψύχραιμα η έφηβη, και συνέχισε: «Δεν κάνουμε μπάνιο. Και δεν ξέρω εάν πρέπει να πάμε στον γιατρό».

Η 17χρονη δυσκολεύτηκε να θυμηθεί τη διεύθυνσή της και όταν ερωτήθηκε εάν ήταν κοντά στο σπίτι απάντησε: «Ναι, νομίζω. Δεν έχω βγει ποτέ από αυτό. Δεν βγαίνω συχνά». Αποκάλυψε, επίσης, ότι δεν είχε κάνει μπάνιο σχεδόν ένα χρόνο.

CNN Greece

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου