ΔΙΕΘΝΗ

Ινδός έκοψε το δάχτυλό του όταν συνειδητοποίησε ότι ψήφισε λάθος κόμμα στις εκλογές

ινδός-έκοψε-το-δάχτυλό-του-όταν-συνειδ-543314

Ινδός ψηφοφόρος ισχυρίζεται πως έκοψε τον δείκτη του χεριού του, όταν συνειδητοποίησε πως ψήφισε για το λάθος κόμμα στις εκλογές.

Ο Παγουάν Κουμάρ δηλώνει σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου στην Ινδία πως ενώ ήθελε να ψηφίσει του «Ελέφαντες», τελικά πάτησε στο ηλεκτρονικό μηχάνημα ψηφοφορίας το σύμβολο του «Λωτού». Ο άνδρας ψήφισε με άλλα λόγια στις εκλογές υπέρ του κυβερνώντος κόμματος BJP, αντί του περιφερειακού κομματικού σχηματισμού BSP.
Ινδός με ροζ πουκάμισο και δεμένο δάχτυλο.

Ο Ινδός Παγουάν Κουμάρ εμφανίστηκε με το δάχτυλο δεμένο αφού άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού BBC, κάθε ψηφοφόρος στην Ινδία υποχρεούται να σημαδέψει τον δείκτη του χεριού του με ανεξίτηλο μελάνι, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί ο αχανής πληθυσμός της χώρας και να αποφευχθεί νοθεία στις εκλογές.

Η πιο πολυπληθής εκλογική διαδικασία όλων των εποχών

Τα σύμβολα των κομμάτων στις εκλογικές μηχανές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος των 900 εκατ. ψηφοφόρων, που παραμένει αναλφάβητο. Επιπλέον, πέραν της κεντρική πολιτικής, σε κάθε ινδική περιφέρεια κατεβαίνουν αρκετά τοπικά κόμματα και συνασπισμοί που συχνά προκαλούν κομφούζιο στους ψηφοφόρους.

Η εκλογική διαδικασία της Πέμπτης υπήρξε ιδιαίτερα κρίσιμη για τα τοπικά κόμματα που επικρατούν στις κατά τόπους πολιτείες της Ινδίας και από όπου αναδεικνύονται χαρισματικοί πολιτικοί ηγέτες.

Οι εκλογές στην δεύτερη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου ξεκίνησαν στις 11 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα μεγαλύτερο τους ενός μήνα, σε μια πολύπλοκη διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον της Ινδίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου