ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε ο διάσημος κόκορας του κωδωνοστάσιου της Παναγίας των Παρισίων [εικόνα]

βρέθηκε-ο-διάσημος-κόκορας-του-κωδωνο-546462

Το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ο διάσημος κόκορας που χρησιμοποιείτο ως ανεμοδείκτης στον οβελίσκο της Παναγίας των Παρισίων που κατέρρευσε προκαλώντας δέος σε όλο τον κόσμο, σώθηκε!

Ο κόκορας βρέθηκε λίγο «τσαλακωμένος» αλλά μπορεί να επισκευαστεί σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού. «Ο κόκορας σώθηκε. Είδα τον επικεφαλής αρχιτέκτονα των ιστορικών μνημείων να κατεβαίνει με τον κόκορα στα χέρια του», είπε πηγή του υπουργείου στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο άνθρωπος που βρήκε και έσωσε τον κόκορα της Παναγίας των Παρισίων είναι ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην αναπαλαίωση της Νοτρ Νταμ. Ο Jacques Chanut, πρόεδρος της ομοσπονδίας εργολάβων της Γαλλίας μοιράστηκε την φωτογραφία με τον κόκορα στην αγκαλιά του σωτήρα του, Philippe Villeneuve, επικεφαλής αρχιτέκτονα της αναπαλαίωσης της Παναγίας των Παρισίων.

Μέχρι εκείνη την στιγμή όλοι ήταν σίγουροι ότι ο κόκορας είχε χαθεί στις φλόγες όταν γύρω στις 8 το βράδυ ο οβελίσκος στην κορυφή του οποίου στεκόταν αγέρωχος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ο κόκορας σώθηκε γιατί έπεσε στην δεξιά πλευρά του δρόμου μακριά από την φωτιά.

[[eleftherostypos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου