ΔΙΕΘΝΗ

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εκτόξευσε τις πωλήσεις του βιβλίου του Ουγκώ

η-πυρκαγιά-στην-παναγία-των-παρισίων-ε-546982

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίωνεκτόξευσε τις πωλήσεις του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ.

Οι εικόνες της φωτιάς να κατασπαράσσει την οροφή του καθεδρικού της Παναγίας των Παρισίων, κάνοντας στάχτη την ξύλινη κορνίζα του κτιρίου και προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές, ταρακούνησαν τους Γάλλους. Πέραν της ισχυρής κινητοποίησης στο Παρίσι, με ανθρώπους να βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς όλη τη νύχτα, άλλοι ψέλνοντας και άλλοι βοηθώντας ακόμη και στην διάσωση κειμηλίων, το δυσάρεστο αυτό γεγονός προκάλεσε μια ακόμη έντονη αντίδραση.

Πίνακας με τα best seller βιβλία στη Γαλλία, σύμφωνα με την Amazon

Όπως διαβάζουμε στην γαλλική Le Figaro, το μυθιστόρημα του Ουγκώ, που περιγράφει την ιστορία της Εσμεράλδας και του Κουασιμόδουγύρω από την Παναγία των Παρισίων σημειώνει πωλήσεις ρεκόρ. Λίγες μόνο ώρες μετά την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων, το κλασικό λογοτεχνικό έργο του 1831, βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων του γαλλικού Amazon.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του αναγνωστικού κοινού είναι το γεγονός πως 4 από τις δέκα πρώτες θέσεις στη λίστα με τα βιβλία που σημειώνουν ραγδαία αύξηση πωλήσεων τις τελευταίες ώρες, καταλαμβάνονται από διαφορετικές εκδόσεις του μυθιστορήματος «Η Παναγία των Παρισίων».

Η πρώτη, πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Η Παναγία των Παρισίων», όπως κυκλοφόρησε το 1831 / Φωτογραφία: Getty Images

Επιπλέον, εκτός από το λογοτεχνικό έργο του Ουγκώ, οι Γάλλοι παραγγέλνουν μαζικά ιστορικά βιβλία με την ιστορία του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων. Μια πολυτελής μάλιστα έκδοση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η οποία κοστίζει 85 ευρώ, σημειώνει αλματώδη άνοδο στη μηχανή αναζήτησης του Amazon.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου