ΔΙΕΘΝΗ

Φέρεται να βίασε έφηβη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω «νομικού παράθυρου»

φέρεται-να-βίασε-έφηβη-αλλά-αφέθηκε-ελ-548318

Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι βίασε μια έφηβη, ενόσω βρίσκονταν σε κρουαζιερόπλοιο που διέπλεε τη Μεσόγειο, αφέθηκε ελεύθερος από ισπανικό δικαστήριο λόγω… «νομικού παράθυρου».

Ο Ιταλός, ηλικίας 18 ετών, συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία την περασμένη εβδομάδα για την εικαζόμενη επίθεση εναντίον ενός 17χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία. Το θύμα κατηγόρησε τον 18χρονο ότι εισήλθε με τη βία στην καμπίνα της στο κρουαζιερόπλοιο MSC Divina ενώ αυτό βρισκόταν στη Μεσόγειο στις 5 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός εξετάστηκε από γιατρούς της Βαλένθια μετά την επίθεση, και τα δείγματα DNA που λήφθηκαν από τη σκηνή του εικαζόμενου εγκλήματος στάλθηκαν για ανάλυση. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον ενός δικαστή της Βαλένθια το Σάββατο, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση, επειδή το εικαζόμενο έγκλημα συνέβη σε… διεθνή ύδατα και δεν αφορά Ισπανούς πολίτες, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Levante-EMV.

Ο δικαστής αντιπρότεινε μάλιστα να εξετάσουν την υπόθεση οι αρχές της Βρετανίας, της Ιταλίας ή του Παναμά (όπου είναι νηολογημένο το πλοίο). Ο Ιταλός απελευθερώθηκε χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Βρετανία, η Ιταλία ή κάποια άλλη χώρα θα αναλάβουν νομική δράση, ωστόσο η πλοιοκτήτρια ανακοίνωσε τη βούλησή της «να συνεργαστεί με τις αρχές που επιβλέπουν την έρευνα».

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου