ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Μυστήριο με τον εντοπισμό 500 ανθρώπινων οστών στον κήπο σπιτιού

ιαπωνία-μυστήριο-με-τον-εντοπισμό-500-αν-548372

Μία παράξενη υπόθεση ερευνά η αστυνομία της Ιαπωνίας, μετά την ανακάλυψη περίπου 500 ανθρώπινων οστών στον κήπο ενός σπιτιού στα προάστια του Τόκιο.

Για την υπόθεση έχει προσαχθεί και ανακρίνεται ο πρόεδρος εταιρείας που κατασκευάζει ανθρώπινους σκελετούς.

Ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα καθώς δεν έχει συλληφθεί, είναι επικεφαλής της εταιρείας Habara Skeletal Specimen Research Institute και έχει παραδεχθεί στις Αρχές πως έθαψε τα ανθρώπινα οστά στον κήπος ενός εκ των εργαζομένων της εταιρείας.

Τα οστά εντοπίστηκαν τον Νοέμβριο, μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Το οίκημα φιλοξενούσε κάποτε τα γραφεία της επιχείρησης και ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε όταν ένας αστυνομικός εντόπισε τα οστά στον κήπο.

Οι αρχικές του υποψίες πως ανήκαν σε ανθρώπους επιβεβαιώθηκαν από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έδειξαν ότι ανήκαν σε 500 άτομα.

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην ιαπωνική εφημερίδα Mainichi, τόνισαν πως ο ύποπτος αποκάλυψε ότι εισήγαγε τα οστά από την Ινδία πριν από μερικές δεκαετίες και, όπως είπε, «τα χρησιμοποίησε ως δείγμα για τους σκελετούς».

Πηγές της εταιρείας προσέθεσαν πως στη δεκαετία του 1970 ήταν συνήθης η χρήση αληθινών οστών ως δειγμάτων για τη δημιουργία ανατομικά σωστών σκελετών.

Παραμένει άγνωστο το πώς κατάφερε η εταιρεία να εισαγάγει στη χώρα τα οστά, αλλά και σε ποιον ανήκουν. Το τελευταίο, μάλιστα, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να ξεκαθαριστεί.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου