ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στη Βραζιλία: Αλιγάτορες δραπέτευσαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι

τρόμος-στη-βραζιλία-αλιγάτορες-δραπέ-554606

Οι κάτοικοι μιας φαβέλας στο Ρίο, που ήδη είχαν πληγεί από τις πλημμύρες, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεσε στην πόλη, είχαν τη δυσάρεστη έκπληξη να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με δραπέτες…. καϊμάν.

Οι αλιγάτορες ζούσαν αιχμάλωτα στο σπίτι ενός κατοίκου της φαβέλας Ρόλας, στη συνοικία Σάντα Κρουζ, στα δυτικά του Ρίο. Το έσκασαν την Τρίτη, όταν κατέρρευσε ένας τοίχος αφού διαβρώθηκε από τα νερά.

Η δημοτική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος επιβεβαίωσε ότι έχει κινητοποιήσει μια ομάδα ειδικών για να εντοπίσουν τους καϊμάν. Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα από αυτά τα άγρια ζώα κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα.

Το έργο των δημοτικών υπαλλήλων προμηνύεται δύσκολο, όχι μόνο επειδή οι καϊμάν είναι επικίνδυνοι αλλά και επειδή η φαβέλα αυτή είναι άντρο εμπόρων ναρκωτικών. Σήμερα μάλιστα, η ομάδα δεν κατάφερε να μπει στη φαβέλα «λόγω της ισχυρής παρουσίας λαθρεμπόρων ναρκωτικών», εξήγησε ο δήμος.

«Είδα ότι κατέρρευσε ο τοίχος και δύο άνθρωποι βρήκαν καϊμάν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους», ανέφερε ένας κάτοικος.

Πολύ κοντά στο σημείο απ’ όπου δραπέτευσαν τα ερπετά, ένας άνδρας σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να διασώσει τα έπιπλα του κατεστραμμένου, πλημμυρισμένου σπιτιού του.

Συνολικά δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το Ρίο ντε Τζανέιρο τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, μετατρέποντας τους δρόμους σε χειμάρρους και προκαλώντας πολλές κατολισθήσεις.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου