ΔΙΕΘΝΗ

Το πιο παχύ αγόρι στον κόσμο… αδυνάτισε

το-πιο-παχύ-αγόρι-στον-κόσμο-αδυνάτισ-554722

Το 13χρονο αγόρι που κάποτε ζύγιζε 192 κιλά και θεωρείτο το πιο παχύ αγόρι στον κόσμο,έχασε όλο το περιττό βάρος αλλά του έμεινε το… περιττό δέρμα. Ο Άρια Περμάνα από την Ινδονησία έτρωγε διαρκώς νουντλς, ανθρακούχα αναψυκτικά και τηγανητό κοτόπουλο με αποτέλεσμα να φθάσει να ζυγίζει σχεδόν 200 κιλά.

Όταν ήταν 10 ετών περπατούσε με δυσκολία λόγω του βάρους του, έκανε κατ’ οίκον μάθημα ενώ τον έκαναν μπάνιο σε κοντινή λίμνη. Ζύγιζε όσο 6 αγόρια φυσιολογικά μαζί. Έτρωγε πέντε γεύματα την ημέρα από δύο πιάτα σε κάθε γεύμα, ενώ η διατροφή του ήταν βασισμένη μόνο σε ανθυγιεινές τροφές.

Όταν πλέον η ζωή του είχε τεθεί σε κίνδυνο, τότε υπεβλήθη σε επέμβαση γαστρικού δακτυλίου. Έτσι, κατάφερε να αδυνατίσει και να χάσει 106 κιλά. Πλέον ζυγίζει 85,8 κιλά, και το μόνο που τον απασχολεί είναι τι θα γίνει με το δέρμα που έχει κρεμάσει μετά τη δραματική απώλεια βάρους. Ένας γιατρός προθυμοποιήθηκε να τον χειρουργήσει μετά τις εξετάσεις του. Το αγόρι μετά την απώλεια των κιλών άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο και να περπατά καθημερινά 1 χλμ. αλλά και να παίζει και να κολυμπά με τους συμμαθητές του. Έχει αρκετή ενέργεια, ενώ η διατροφή του βασίζεται σε ψάρι, λαχανικά, σούπες και φρούτα.

Όπως λένε οι γονείς του, αρκούν έστω έξι κουταλιές για να χορτάσει. Είναι ενθουσιασμένος με την αλλαγή στον τρόπο ζωής του και επιθυμεί να συνεχίσει έτσι και γι’ αυτό ανυπομονεί να υποβληθεί και στην επέμβαση για την αφαίρεση του δέρματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου