AROUND THE WEB

Σουπερμάρκετ απέσυρε σοκολατένιο Ασχημόπαπο επειδή κρίθηκε ρατσιστικό

σουπερμάρκετ-απέσυρε-σοκολατένιο-ασ-555650

Γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει στα social media η απόφαση της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Waitrose να αποσύρει από τα ράφια της ένα σοκολατένιο παπάκι με την ονομασία «άσχημο» κατά το «ασχημόπαπο» του γνωστού παραμυθιού.

Η εταιρεία έλαβε την απόφαση έπειτα από παράπονα που εξέφρασαν ορισμένοι καταναλωτές, οι οποίοι θεώρησαν ότι το όνομα «άσχημο» που είχε δοθεί στο σοκολατένιο και συνεπώς σκουρόχρωμο παπάκι ήταν ρατσιστικό.

Το συγκεκριμένο γλύκισμα πωλούταν σε συσκευασία που περιελάμβανε τρία σοκολατένια παπιά. Τα άλλα δύο έφεραν το όνομα «τραγανό» και «χνουδωτό».

Η απόσυρση του προϊόντος προκάλεσε κύμα οργισμένων σχολίων στα social media, με πολλούς χρήστες να κατηγορούν την εταιρεία ότι το παράκανε με τους κανονισμούς πολιτικής ορθότητας. (politically correct).

Ένας χρήστης έγραψε ότι «ο κόσμος έχει τρελαθεί εντελώς» ενώ ένας άλλος επέμεινε ότι η ονομασία δεν ήταν ρατσιστική, παραπέμποντας στο πασίγνωστο παραμύθι του Ασχημόπαπου, υποστηρίζοντας ότι στη συγκεκριμένη ιστορία το Ασχημόπαπο μεγαλώνει και γίνεται το ομορφότερο όλων.

Ωστόσο υπήρχαν και άλλοι που κατηγόρησαν την εταιρεία για «ύπουλο ρατσισμό», ισχυριζόμενοι ότι πιάστηκε αδιάβαστη στην ιστορία του Ασχημόπαπου, καθώς εκεί είναι γκρι και όχι σκούρο καφέ.

Η «Waitrose» εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία ζητούσε εκ νέου συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκάλεσε και ανέφερε ότι δεν ήταν πρόθεσή της να προσβάλλει κάποιον.

Το προϊόν αποσύρθηκε από τα ράφια πριν από μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια επανήλθε… αφού επελέγη κάποιο άλλο όνομα για το σοκολατένιο Ασχημόπαπο.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου