ΔΙΕΘΝΗ

Γάζωσαν το αυτοκίνητο οικογένειας με 80 σφαίρες γιατί τους μπέρδεψαν με ληστές

γάζωσαν-το-αυτοκίνητο-οικογένειας-με-80-557830

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βραζιλία ένα πρωτοφανές περιστατικό με θύμα έναν αθώο πατέρα από… λάθος εκτίμηση στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα, Βραζιλιάνοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ εναντίον μιας οικογένειας στο Ρίο ντε Ζανέιρο, πυροβολώντας το αυτοκίνητό τους με περισσότερες από 80 σφαίρες και σκοτώνοντας τον οδηγό, όπως μετέδωσαν σήμερα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Στο περιστατικό, που εκτυλίχθηκε στη Γκουανταλούπε, μια φτωχή συνοικία στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, τραυματίστηκαν επίσης δύο άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας πεζός.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο στρατός, οι στρατιωτικοί περιπολούσαν την περιοχή, η οποία βρίσκεται κοντά σε μια στρατιωτική ζώνη, ενώ ανέλαβαν δράση μετά από καταγγελία για ένοπλη ληστεία, μπερδεύοντας το όχημα των ληστών με της άτυχης οικογένειας.

«Όλα δείχνουν ότι οι στρατιωτικοί μπέρδεψαν το όχημα (της οικογένειας) με το αυτοκίνητο διαφυγής ληστών» επιβεβαίωσε στο TV Globo ο Λεονάρδο Σαλγάδο, ο διοικητής που έχει αναλάβει την υπόθεση, συμπληρώνοντας:

«Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Ήταν μια κανονική οικογένεια, καλοί άνθρωποι, που έπεσαν θύματα των στρατιωτικών».

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών ένα παιδί 7 ετών, επέστρεφαν από ένα baby shower, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά.

Στο λευκό αυτοκίνητό τους είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες.

Ένας 51χρονος έχασε τη ζωή του, πατέρας ενός μικρού αγοριού, μουσικός και υπάλληλος εταιρείας φύλαξης. Ο πεθερός του τραυματίστηκε επίσης.

Η στρατιωτική αστυνομία υποστήριξε αρχικά ότι οι στρατιώτες αντέδρασαν σε «άδικη επίθεση» «διαρρηκτών», για να παραδεχθεί αργότερα ότι αυτή η εκδοχή που παρουσίασε ήταν «ανυπόστατη».

Η στρατιωτική διοίκηση, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι 10 στρατιώτες τέθηκαν υπό κράτηση, αφού ανακρίθηκαν.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου