ΔΙΕΘΝΗ

Κατακόρυφα αυξάνονται οι νεκροί

κατακόρυφα-αυξάνονται-οι-νεκροί-442307

Ξεπέρασαν του 200 οι νεκροί στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και τη σφοδρότατη κακοκαιρία, ενώ οι Αρχές φοβούνται πως οι επιχειρήσεις διάσωσης θα αποκαλύψουν ακόμη περισσότερα θύματα. Εντολή για χορήγηση έκτακτης βοήθειας στην Αλαμπάμα, που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και μετρά 131 νεκρούς. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πολιτείες της Αλαμπάμα, του Άρκανσο, του Μισισίπι και του Τενεσί.

Συνολικά, έχουν επιβεβαιωθεί 220 νεκροί από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Εκτός από την Αλαμπάμα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι πολιτείες Άρκανσο, Κεντάκι, Μισισίπι -όπου 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους- Μιζούρι, Τενεσί και Οκλαχόμα. Μόνο στο Τενεσί, καταγράφηκαν 138 ανεμοστρόβιλοι.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διακοπές της ηλεκτροδότησης, ζημιές σε κτίρια και μεγάλες πλημμύρες. Προληπτικά, έκλεισαν τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλαμπάμα, εντείνοντας τα προβλήματα στην παροχή ρεύματος.

Οι κυβερνήτες των Πολιτειών ζήτησαν από τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής να μετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Μόνο στην Αλαμπάμα στάλθηκαν 2.000 μέλη της Εθνοφυλακής για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου