ΔΙΕΘΝΗ

Βγήκε το πόρισμα για την τραγωδία στην Αιθιοπία: Τί αναφέρει

βγήκε-το-πόρισμα-για-την-τραγωδία-στην-564192

Οι πιλότοι του Boeing 737 Max 8 της Ethiopian Airlines ακολούθησαν κατά γράμμα την προβλεπόμενη από την κατασκευάστρια εταιρεία διαδικασία, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την τραγωδία στην Αιθιοπία, αναφέρει το επίσημο προκαταρκτικό πόρισμα των Αρχών της αφρικανικής χώρας.

«Το πλήρωμα εκτέλεσε όλες τις διαδικασίες που επανειλημμένως είχε παράσχει ο κατασκευαστής αλλά δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν το αεροσκάφος», ανακοίνωσε η υπουργός Μεταφορών της Αιθιοπίας, Νταγκμαουίτ Μόγκες.

Πρόσθεσε δε ότι το αεροπλάνο ήταν σε καλή κατάσταση και η απογείωσή του ήταν «φυσιολογική» πριν την συντριβή του στις 10 Μαρτίου περίπου 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους 157 άνθρωποι.

Το υπουργείο Μεταφορών είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κάποιο ξένο αντικείμενο είχε χτυπήσει την πτήση 302 μετά την απογείωση. Βάσει των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους δεν υπάρχει λόγος να πιστεύεται ότι ένα πουλί ή κάποιο άλλο αντικείμενο χτύπησε το Boeing ή κάποια από τις μηχανές του.

Η υπουργός κάλεσε την Boeing να επαναξετάσει το σύστημα ελέγχου πτήσης του 737 Max 8 και οι αρμόδιες Αρχές να επιβεβαιώσουν ότι το πρόβλημα έχει ληθεί προτού επιτραπεί στο συγκεκριμένο μοντέλο να ξαναπετάξει. Τα Boeing 737 Max 8 έχουν καθηλωθεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη μετά το αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία, δεύτερο σε διάστημα λίγων μηνών μετά από εκείνη ενός ίδιου αεροσκάφους της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία, όταν σκοτώθηκαν και οι 189 επιβαίνοντες.

Το επίσημο τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο, σημείωσε η υπουργός.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου