ΔΙΕΘΝΗ

Απήγαγαν Αμερικανίδα τουρίστρια στην Ουγκάντα και ζητούν 500.000 δολάρια ως λύτρα

απήγαγαν-αμερικανίδα-τουρίστρια-στη-564796

Οι τέσσερις ένοπλοι είχαν στήσει ενέδρα χθες σε ένα βανάκι στο οποίο επέβαιναν τουρίστες για ξενάγηση στο εθνικό πάρκο στην Ουγκάντα.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Οφουόνο Οπόντο, ενώ η αστυνομία στην Ουγκάντα διευκρίνισε ότι οι άνδρες υπό την απειλή όπλου αιφνιδίασαν τους τέσσερις επιβάτες του οχήματος, ενώ απήγαγαν στη συνέχεια την 35χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια, Κίμπερλι Σου Έντεκοτ, και τον οδηγό της Ζαν Πολ, υπήκοο Ουγκάντας.

Στη συνέχεια άρπαξαν τα κλειδιά του βαν, αφήνοντας πίσω τους άλλους δύο επιβάτες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν και ειδοποίησαν τις αρχές στην Ουγκάντα.

“Οι απαγωγείς, χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο του θύματος, ζήτησαν να τους καταβληθεί το ποσό των 500.000 αμερικανικών δολαρίων. Πιστεύουμε ότι αυτά τα λύτρα ήταν η αιτία της απαγωγής”, είπε η Πόλι Ναμάγιε, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας στην Ουγκάντα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το εθνικό πάρκο Queen Elizabeth, ένα από τα διασημότερα στην ανατολική Αφρική και το δημοφιλέστερο για τους τουρίστες στην Ουγκάντα, εκτείνεται σε μια έκταση 1.978 τετραγωνικών χλμ. Βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και συνορεύει ιδίως με το ανατολικό τμήμα της, μια ασταθή περιοχή που λυμαίνονται ένοπλες οργανώσεις και παραστρατιωτικοί.

«Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των θυμάτων, όλες οι ζώνες εξόδου κατά μήκος των συνόρων της ΛΔΚ με την χώρα έχουν κλείσει» διαβεβαίωσε η Ναμάγιε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου