ΔΙΕΘΝΗ

Εννέα πολυτελή ξενοδοχεία σε μαύρη λίστα από το Χόλιγουντ

εννέα-πολυτελή-ξενοδοχεία-σε-μαύρη-λί-565859

Το 2014 η Όπρα Γουόνφρεϊ και η Έλεν Ντετζενέρις στήριξαν μια δράση όταν η αυστηρή ισλαμική χώρα του Μπαχρέιν αποφάσισε να πατάξει τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές. Εξαιτίας του μποϊκοτάζ τότε ακυρώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία του Λος Άντζελες.

Πέντε χρόνια αργότερα, πριν από λίγες ημέρες ο Τζορτζ Κλούνεϊ με ένα άρθρο του στο Deadline καλεί σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι, ως απάντηση στη νομοθεσία του κράτους, που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

Τα πεντάστερα ξενοδοχεία του Σουλτάνου του Μπρουνέι βρίσκονται στην Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, τη Γαλλία και Καλιφόρνια, και ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. «Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία», κατήγγειλε ο σταρ του Χόλιγουντ.

Από τις 3 Απριλίου όποιος επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Μπρουνέι κινδυνεύει να μαστιγωθεί ή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

«Με τα χρόνια έμαθα ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αιματηρά καθεστώτα δεν μπορείς να τους προκαλέσεις ντροπή», επεσήμανε ο Κλούνεϊ, γνωστός για το ακτιβιστικό του έργο. «Όμως μπορείς να ντροπιάσεις τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους θεσμούς που έχουν συναλλαγές μαζί τους και επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια», πρόσθεσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Στο πλευρό του τάσσεται και ο Έλτον Τζον, που στηρίζει την έκκληση του Αμερικανού ηθοποιού και του έδωσε συγχαρητήρια στο Twitter για την πρωτοβουλία του. Ο Έλτον Τζον, που παντρεύτηκε το 2014 τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις, δήλωσε ότι «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και ο σύζυγός του «αρνούμαστε εδώ και καιρό να μένουμε σε αυτά τα ξενοδοχεία» και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν.

Μέσα στον κατάλογο των πολυτελών ξενοδοχείων βρίσκονται το The Dorchester και το 45 Park Lane στο Λονδίνο, καθώς και το Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου