ΔΙΕΘΝΗ

Ο σύντροφος της σκότωνε την κόρη της κι αυτή …ήταν στο Facebook [εικόνες]

ο-σύντροφος-της-σκότωνε-την-κόρη-της-κι-570743

Δικαστής καταδίκασε αναίσθητη μητέρα, η οποία ήταν στον Facebook την ώρα που ο βίαιος σύντροφός της χτυπούσε την κόρη της μέχρι θανάτου.

Ο Κουρντ είχε χτυπήσει επανειλημμένα την μόλις 22 μηνών Ιβ Λέδερλαντ σε διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να συγκαλύψει το αποτρόπαια έγκλημά του φαρμακώνοντάς την με μεγάλες δόσεις κωδεΐνης, στην πόλη Λίσκιρντ της Κορνουάλης.

Η μητέρα της ωστόσο, η Άμπιγκειλ Λέδερλαντ, αντί να ψάξει για κάποιον τρόπο προκειμένου να σώσει την κόρη της «παρακολουθούσε τηλεόραση, έπαιζε βιντεοπαιχνίδια και μιλούσε με φίλους της μέσω του Facebook» την ώρα που η άτυχη Ιβ άφηνε την τελευταία της πνοή.

Μέχρι η Άμπιγκειλ να ειδοποιήσει την άμεση δράση η Ιβ είχε πεθάνει ήδη εδώ και αρκετές ώρες και η νεκρική ακαμψία την είχε καταβάλει. Αν η μητέρα είχε καλέσει νωρίτερα τις αρχές όμως, η ζωή της θα μπορούσε να έχει σωθεί, ισχυρίζονται ειδικοί.

Ο Κουρντ καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη φυλάκιση 20 ετών, ενώ η Άμπιγκειλ καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια στη φυλακή. «Δεν προκάλεσες τον θάνατο της Ιβ, αλλά του επέτρεψες να συμβεί. Δεν μπορώ να συμπεράνω ότι πρόκειται μια στιγμιαία ή σύντομη καθυστέρηση», δήλωσε η δικαστής της υπόθεσης.

«Πιστεύω πράγματι ότι δεν γνώριζες τον κίνδυνο που προκλήθηκε από τον Τόμας Κουρντ και μέχρι αυτήν την εβδομάδα φρόντιζες για τα παιδιά σου και ήταν και τα δύο χαρούμενα και υγιή», συνέχισε. «Έχω υπόψιν μου ότι η σπουδαιότερη τιμωρία για εσένα θα είναι ότι απέτυχες να προστατέψεις την κόρη σου, όταν σε χρειάστηκε και αν αναλάμβανες δράση θα σωζόταν».

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένορκοι ενημερώθηκαν πως η Ιβ είχε περισσότερες από 20 μελανιές και τριψίματα στο κεφάλι της, αλλά και σε μέρη του υπόλοιπου σώματός της. Επίσης είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο και δεν βρέθηκε ίχνος φαγητού στο στομάχι της.

Και παρ΄όλα αυτά ούτε η μητέρα, ούτε ο σύντροφός της δεν έκαναν τίποτα για να προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή.

«Στην πραγματικότητα, φαίνεται πως περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και μιλώντας με φίλους στο Facebook, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που η Ιβ αγκομαχούσε και ξεψυχούσε στο κρεβάτι της», είπε ο εισαγγελέας.

[eleftherostypos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου