ΔΙΕΘΝΗ

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι

φονικοί-ανεμοστρόβιλοι-444136

Σφοδροί ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις κεντροδυτικές και νότιες περιοχές των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες τρεις ημέρες τουλάχιστον 43 άτομα, ενώ ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές σε κτήρια.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Βιρτζίνια και η Βόρεια Καρολίνα, όπου βρίσκονται επί ποδός τα σωστικά συνεργεία.

Τα σοβαρότερα προβλήματα από την κακοκαιρία εντοπίζονται στη Bόρεια Καρολίνα, όπου 22 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ πάνω από 80 τραυματίστηκαν.

Πολλά σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν, σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, κυρίως από πτώσεις δέντρων σε ηλεκτροφόρα καλώδια και σε πυλώνες, ενώ ζημιές αναφέρθηκαν και σε ένα διυλιστήριο στην Αλαμπάμα.

Η Βόρεια Καρολίνα και η Βιρτζίνια είναι οι πολιτείες με τα περισσότερα θύματα, ενώ η κακοκαιρία έπληξε και το Άρκανσο, την Αλαμπάμα, την Οκλαχόμα και το Μισισίπι.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους, πρόκειται για τους πιο φονικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο του 2008. Μάλιστα, προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου