ΔΙΕΘΝΗ

Ουτρέχτη: Επιστολή ενισχύει τα σενάρια περί τρομοκρατίας

ουτρέχτη-επιστολή-ενισχύει-τα-σενάρι-583912

Το σενάριο της τρομοκρατίας εξετάζεται «σοβαρά» στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με πυρά που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές, διαβεβαιώνοντας ότι δεν βρήκαν «καμιά σχέση» ανάμεσα στον τουρκικής καταγωγής κύριο ύποπτο και τα θύματα.

«Σ’ αυτό το στάδιο, το κίνητρο της τρομοκρατίας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία και η τοπική αστυνομία, που χθες έθεσαν υπό κράτηση συνολικά τρεις υπόπτους.

Εξήγησαν πως βασίζονται σε μια επιστολή που βρέθηκε μέσα στο όχημα του κύριου υπόπτου, του Γκογκμέν Τανίς, ενός 37χρονου που έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

Αυτός ο τελευταίος συνελήφθη χθες έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε οκτώ ώρες. Ένα πυροβόλο όπλο κατασχέθηκε όταν ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, διευκρίνισαν οι ερευνητές.

Ωστόσο παραμένει ασαφές αν ο Τανίς, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο, ενεργούσε βάσει πολιτικών πεποιθήσεων ή κάποιας προσωπικής βεντέτας. «Άλλα κίνητρα εξακολουθούν να μην έχουν αποκλεισθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Βάσει της ολλανδικής νομοθεσίας, ο Τανίς πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή μέχρι μεθαύριο, Πέμπτη, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

Εκτός από τον κύριο ύποπτο, άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 23 και 27 ετών εξακολουθούσαν σήμερα να βρίσκονται υπό κράτηση, αφού συνελήφθησαν χθες το βράδυ. Καμιά διευκρίνιση δεν έχει δοθεί για το βαθμό της ενδεχόμενης εμπλοκής τους.

Οι τρεις Ολλανδοί θύματα της επίθεσης αναγνωρίσθηκαν ως μια 19χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 28 και 49 ετών. Άλλοι τρεις, ηλικίας από 20 έως 74 ετών, τραυματίσθηκαν σοβαρά από σφαίρες.

Από το πρωί σήμερα, κάτοικοι της Ουτρέχτης, μιας πόλης περίπου 350.000 κατοίκων που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Ολλανδίας, άρχισαν να καταθέτουν λουλούδια προς τιμήν των θυμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου