ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στην Ουτρέχτη: Πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία, 1 νεκρός και τραυματίες

επίθεση-στην-ουτρέχτη-πυροβολισμοί-σ-585382

Σε επίπεδο συναγερμού 5 βρίσκεται η Ολλανδία, μετά την όπως όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση στην Ουτρέχτη. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι ένα νεκρός και τουλάχιστον έξι τραυματίες.

Ολα ξεκίνησαν στις 10:45 τοπική ώρα, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο Τραμ της Ουτρέχτης. Από την επίθεση στο τραμ σκοτώθηκε ένας άνδρας ενώ υπάρχουν και έξι ακόμη τραυματίες.

Οι δράστες διέφυγαν.

Η ολλανδική αστυνομία κάνει λόγο για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία της πόλης, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να διευκρινίζεται αν οι επιθέσεις έγιναν ταυτόχρονα με την επίθεση στο τραμ ή ακολούθως αφότου διέφυγαν οι δράστες της επίθεσης στο τραμ.

Η αστυνομία της Ουτρέχτης αναφέρει ότι το συμβάν «έχει αυτή τη στιγμή όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης» (σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πολλά ασαφή στοιχεία), τονίζοντας ότι το επίπεδο συναγερμού έχει αυξηθεί στο ύψιστο επίπεδο, το επίπεδο 5. Να σημειωθεί πάντως ότι η σημερινή επίθεση έρχεται μόλις λίγες ημέρες από την επίθεση που σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία την περασμένη Παρασκευή, με τους 49 νεκρούς όταν ένοπλος επιτέθηκε σε δύο τζαμιά.

Ανδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε όλα τα σημεία της πόλης, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα αεροδρόμια, αλλά και τα τζαμιά, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή να μείνουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης κλεισμένοι στα σπίτια τους και τα παιδιά κλεισμένα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ολλανδικής αντιτρομοκρατικής δεν είναι σαφές αν ο δράστης είναι ένας ή περισσότεροι, ωστόσο σε κάθε περίπτωση διαφεύγουν. «Είναι πλέον προτεραιότητα να βρούμε αυτόν τον ένοχο. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια περίπλοκη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπόπτου. Καλούμε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών».

Μάλιστα, από τις 14:30 κυκλοφορούν φωτό που δείχνουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Ολλανδίας να έχουν περικυκλώσει ένα κτίριο. Νωρίτερα υπήρχαν αναφορές ότι έγινε και μια σύλληψη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

[iefimerida.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου