ΔΙΕΘΝΗ

«Ελευθερία» φώναξαν χιλιάδες πολίτες

ελευθερία-φώναξαν-χιλιάδες-πολίτε-444642

Μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Συρίας μετά την προσευχή της Παρασκευής. Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Δαμασκό έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κυνήγησαν τους διαδηλωτές στα στενά γύρω από την πλατεία Αμπασίντε, φωνάζοντας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα: «νταβαντζήδες, εσείς που διεισδύσατε στις διαδηλώσεις, θέλετε ελευθερία; Θα σας τη δώσουμε».

Οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους σε πολλές συνοικίες της Δαμασκού, ενώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Δέκα χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της νότιας πόλης Ντεραά, η οποία έχει καταστεί το επίκεντρο του αντικυβερνητικού κινήματος, φωνάζοντας συνθήματα για «ελευθερία».

Το αντικυβερνητικό κίνημα μετρά περισσότερους από 200 νεκρούς από τη βίαιη καταστολή του καθεστώτος, ωστόσο οι διαδηλώσεις διογκώνονται και ο Μπασάρ αλ-Άσαντ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της διακυβέρνησής του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, έως και δέκα χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της νότιας πόλης Ντεράα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου