ΔΙΕΘΝΗ

Ένας μυστηριώδης φιλάνθρωπος μοιράζει χρήματα στην Κωνσταντινούπολη

ένας-μυστηριώδης-φιλάνθρωπος-μοιράζ-596732

Μυστήριο αποτελούν στην περιοχή Πέρα της Κωνσταντινούπολης φάκελοι με χρήματα που βρίσκονται στα κατώφλια των κατοίκων.

Στην περιοχή κατοικούν σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι ξαφνικά άρχισαν να βρίσκουν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού τους φακέλους γεμάτους με χρήματα. Οι φάκελοι παραδίδονταν από μια ομάδα ανθρώπων, ένας από τους οποίους ισχυρίστηκε πως ακολουθούν εντολές του αφεντικού τους. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κάθε φάκελος περιείχε 1000 τουρκικές λίρες.

Στον μυστηριώδη ευεργέτη οι κάτοικοι έχουν δώσει το προσωνύμιο «Hızırr», εμπνευσμένοι από το Κοράνι και τον ομώνυμο προφήτη που βοηθούσε όποιον είχε την ανάγκη του και που στα τουρκικά σημαίνει «από μηχανής θεός» Ένας από τους «αποδέκτες» των φακέλων με τα χρήματα αποκάλυψε πως ένα πρωί που είχε ξυπνήσει για την προσευχή του, ένας νεαρός άντρας τον πλησίασε και αφού του έδωσε τον φάκελο, του είπε: «Πάρτε τον κύριε. Είναι για τα ψώνια σας». Ο νεαρός είχε βγει από ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του αφεντικού του.

Ωστόσο, δεν έχουν παραλάβει όλοι οι φτωχοί κάτοικοι της περιοχής τα χρήματα του ευεργέτη, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς ποια είναι τα κριτήρια της επιλογής των παραληπτών. Ένα είναι σίγουρο για όλους, ότι είναι κάποιος που γνωρίζει καλά τόσο την γειτονιά όσο και τους ανθρωπους που ζουν σε αυτήν.

«Βλέπουν τα σπίτια που πραγματικά έχουν ανάγκη και αφήνουν φακέλους την πόρτα τους. Αλλά ποιος είναι και γιατί το κάνει, κανείς δεν ξέρει. Ακούσαμε ότι 10 με 15 οικογένειες έχουν πάρει χρήματα. Αλλά στη γειτονιά μας υπάρχουν κι άλλοι που έχουν ανάγκη. Τώρα έχουμε έναν άνθρωπο κοντά μας. Ο θεός να τον ευλογεί. Σε εμένα δεν έχουν έρθει, όμως σε αυτούς που πήγαν πραγματικά είχαν ανάγκη», δήλωσε ένας από τους κατοίκους της γειτονιες.

«Την περασμένη και την προπερασμένη εβδομάδα έγινε δύο φορές. Περίπου στις 06.30 το πρωί παραδόθηκε ο ένας φάκελος και στις 23.30 το βράδυ ο δεύτερος. Ο πατέρας μας τον έλαβε το πρωί. Μέσα στον φάκελο υπήρχαν 1.000 λίρες. 40 χρόνια ζω σε αυτήν την γειτονιά και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ο Θεός να τον έχει καλά. Θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους επιχειρηματίες. Ο πατέρας μου έδωσε τα χρήματα σε συγγενείς του που τα είχαν ανάγκη. Ακούσαμε ότι 15 με 20 σπίτια παρέλαβαν φακέλους. Όμως, σίγουρα υπάρχουν περισσότερα. Κανείς δεν έχει πει κάτι ακόμη», σημείωσε ένας άλλος κάτοικος της ίδιας γειτονιάς

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου