Βόρεια Κορέα: Λειτουργικές και πάλι οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-07, 19:29:23
Βόρεια Κορέα: Λειτουργικές και πάλι οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων στη Βόρεια Κορέα ξεκίνησαν λίγο πριν ή λίγο μετά από τη Σύνοδο στο Ανόι στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιόνγκ Ούν απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα πυρηνικά. Μάλιστα χθες ο κ. Τραμπ προειδοποιούσε πως θα ήταν «πολύ, πολύ απογοητευμένος» εάν οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιώνονταν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σύμφωνα με τους ειδικούς του 38 North, η ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων στη Βόρεια Κορέα, που περιλαμβάνουν μια εξέδρα εκτόξευσης κι έναν χώρο δοκιμών πυραυλοκινητήρων, συνεχίζονται σε «ταχείς ρυθμούς».

Αυτό «καταδεικνύει ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί σύντομα και χωρίς κανέναν δισταγμό να καταστήσει αναστρέψιμες όλες τις ενέργειες που έκανε για την καταστροφή του προγράμματός της όπλων μαζικής καταστροφής» επισημαίνει το CSIS.

Για τους ειδικούς, «οι ενέργειες στη Βόρεια Κορέα συνιστούν προσβολή στη διπλωματική στρατηγική του προέδρου και αποδεικνύουν τον θυμό των Βορειοκορεατών μετά την άρνηση του Τραμπ να άρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Σύνοδο του Ανόι».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=