ΔΙΕΘΝΗ

Διακοπές σε παραθαλάσσιο μέρος με σαγιονάρες; Απαγορεύεται στην Ιταλία. Πρόστιμο 2.500 ευρώ

διακοπές-σε-παραθαλάσσιο-μέρος-με-σαγ-598385

Η περιοχή Cinque Terre της Ιταλίας είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και φέτος αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους επισκέπτες από ποτέ. Απειλεί όμως να τιμωρεί με πρόστιμο όσους κυκλοφορούν με σαγιονάρες.

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην περιοχή Cinque Terre της Ιταλίας, φέτος, σας έχουμε δύο συμβουλές: να είστε σίγουρη ότι τα πλήθη θα είναι περισσότερα από ποτέ και να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των υποδημάτων σας.

Οι Ιταλοί αξιωματικοί απειλούν με πρόστιμο τους παραθεριστές έως 2.500 ευρώ εάν θεαθούν να περπατάνε κατά μήκος των γραφικών μονοπατιών με σαγιονάρες, σανδάλια ή άλλα ακατάλληλα υποδήματα, καθώς οι διασώστες έχουν χορτάσει πια να βλέπουν ανάρμοστα ντυμένους τουρίστες να χτυπάνε στα στενά μονοπάτια.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ, πιστεύοντας ότι βρίσκονται στην παραλία, αλλά τα σοκάκια στα χωριά είναι σαν ορεινά μονοπάτια» δήλωσε ο επικεφαλής του εθνικού πάρκου Cinque Terre Πατρίτσιο Σκαρπελίνι, στα Ιταλικά ΜΜΕ.

Αφίσες και φυλλάδια συμβουλεύουν τους ανθρώπους να μην φορούν σαγιονάρες, ψηλοτάκουνα ή άλλα παπούτσια με επίπεδες σόλες στα μονοπάτια που συνδέουν τα ψαροχώρια των Cinque Terre, ή της ακτής της Λιγουρίας.

Το προσωπικό της αστυνομίας και του εθνικού Πάρκου θα ελέγχουν επίσης τα υποδήματα των επισκεπτών στην αρχική φάση της εκστρατείας, δήλωσε ο Σκαρπελίνι, προτού ξεκινήσουν αργότερα να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραθεριστές που αγνοούν τις προειδοποιήσεις.

Οι διασώστες με έδρα την γειτονική Γένοβα δήλωσαν ότι καλούνται συχνά να βοηθήσουν τους ξεροκέφαλους τουρίστες στο Cinque Terre, με διασώσεις από αέρος με ελικόπτερα, που κοστίζουν στις ιταλικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έως και 5.000 ευρώ την ώρα.

«Χρησιμοποιούμε το ελικόπτερο για να διασώσουμε πολλούς παραθεριστές. Συνήθως γλιστράνε κατά μήκος του δρόμου ή τραυματίζονται λόγω έλλειψης εμπειρίας ή εξοπλισμού» ανέφερε ένας πιλότος στην The Local.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου