ΔΙΕΘΝΗ

Πολεμικές ιαχές Τούρκων την 3η μέρα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

πολεμικές-ιαχές-τούρκων-την-3η-μέρα-της-603217

Συνεχίζουν την “πολεμική” μετάδοση οι Τούρκοι ρεπόρτερ πάνω από τα τουρκικά πλοία κατά την 3η ημέρα της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα, όπως αναφέρει από την Τουρκία η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ η Τουρκία, κάνοντας επίδειξη δύναμης στις γειτονικές χώρες και ειδικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 100 πλοία που συνοδεύονται από drones, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Η ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί σε τρεις θάλασσες: το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, ενώ θα διαρκέσει ως τις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αναφορές των Τούρκων δημοσιογράφων:

«Ξεκίνησαν οι βολές. Το πλοίο Ορούτς Ρέις αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί το αντι-αεροπορικό του σύστημα. Από την πλώρη του Ορούτς Ρέις ερίφθησαν βολές… Ναι, αυτή τη στιγμή άρχισε να γαζώνει πάλι και έδειξε στον κόσμο την πλήρη ισχύ του αντι-αεροπορικού του συστήματος.

»Η φρεγάτα Ορούτς Ρέις ενεργοποίησε το αντιαεροπορικό της σύστημα και με αυτή την ενεργοποίηση εξολόθρευσε με προσομοίωση στόχους τρομοκρατών που επιτέθηκαν με drones».

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου