ΔΙΕΘΝΗ

Τα πυρά ήταν… φιλικά

τα-πυρά-ήταν-φιλικά-445948

Από την ημέρα που άρχισε η επιχείρηση κατά του Καντάφι, δυτικές δυνάμεις και Λίβυοι αντάρτες ήταν στην ίδια πλευρά. Φαίνεται, όμως, ότι τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Η άρνηση του ΝΑΤΟ να απολογηθεί για την αεροπορική επίθεση κοντά στην Μπρέγκα, από την οποία –σύμφωνα με την πλευρά των ανταρτών- έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε μαχητές των αντικαθεστωτικών και καταστράφηκαν άρματα μάχης έφερε τη ρήξη.

«Είστε με τον Καντάφι» εξαπέλυσαν επίθεση οι εκπρόσωποι των ανταρτών, την ώρα που το ΝΑΤΟ αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την «κατά λάθος» επίθεση σε κονβόι ανταρτών που μετακινούνταν από την Ατζνταμπίγια.

Ο υποναύαρχος Ρασελ Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής των επιχειρήσεων, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν ήταν ενήμερο για την πορεία των ανταρτών. Τη «λύπη» του εξέφρασε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.

Τη λύπη του για τους θανάτους που προκάλεσε στους αντικαθεστωτικούς η αεροπορική επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Α. Ράσμουνσεν, χαρακτηρίζοντας τον βομβαρδισμό «ατυχές περιστατικό».

«Πρόκειται για ένα πολύ ατυχές περιστατικό. Λυπάμαι βαθύτατα για τις ζωές που χάθηκαν», δήλωσε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου