ΔΙΕΘΝΗ

Αεροπορική επιδρομή της Ινδίας στο Πακιστάν. Φόβοι για 200 θύματα

αεροπορική-επιδρομή-της-ινδίας-στο-πα-607989

Οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν μέτρα που ήταν «απαραίτητα» για την υπεράσπιση της χώρας, δήλωσε ομοσπονδιακός υπουργός στην Ινδία, μετά την επιδρομή αεροσκαφών εναντίον στρατοπέδων φερόμενων ως εξτρεμιστών στο πακιστανικό τμήμα του Κασμίρ.

Ο Πρακάς Τζαβαντεκάρ, υπουργός Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων στην Ινδία, δήλωσε ότι ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έδωσε πράσινο φως στις ένοπλες δυνάμεις να ανταποδώσουν την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, που αναζωπύρωσε την ένταση.

«Αυτό ήταν ένα απαραίτητο βήμα για την άμυνας της χώρας και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει δώσει το ελεύθερο στις ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Τζαβαντεκάρ, προσθέτοντας πως «όλη η Ινδία υποστηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις».

Οι επιδρομές στο πακιστανικό έδαφος σημειώθηκαν καθώς οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί στις δύο γειτονικές χώρες, που διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια, μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στο ινδικό Κασμίρ τη 14η Φεβρουαρίου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 41 παραστρατιωτικοί.

Ο στρατός του Πακιστάν υποβάθμισε το επεισόδιο. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές όταν ινδικά μαχητικά «έριξαν βιαστικά» το «φορτίο» τους καθώς αναχαιτίστηκαν από πακιστανικά καταδιωκτικά σε μια περιοχή κοντά στη λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου, τα de facto σύνορα των δύο κρατών.

Σύμφωνα με ΜΜΕ στην Ινδία, βομβαρδίστηκαν καταυλισμοί της Τζάις-ι-Μοχάμαντ, της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της 14ης Φεβρουαρίου.

Κατά το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-News18, υπήρξαν «σχεδόν 200 θύματα» στα ινδικά αεροπορικά πλήγματα. Το δίκτυο επικαλέστηκε «υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι τις επιδρομές εξαπέλυσαν 12 αεροσκάφη Mirage 2000 της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου