ΔΙΕΘΝΗ

Επιμένει η Βραζιλία: Θα παραδώσουμε βοήθεια στη Βενεζουέλα

επιμένει-η-βραζιλία-θα-παραδώσουμε-βο-612078

Η Βραζιλία εννοεί να προχωρήσει κανονικά στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, παρά την ανακοίνωση που έκανε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας αυτής, ο Νικολάς Μαδούρο, πως θα κλείσει τα σύνορα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης προεδρίας, ο στρατηγός ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην παραμεθόρια πόλη Πακαράιμα ωσότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του την 23η Ιανουαρίου, να μπορέσει να στείλει φορτηγά για να παραλάβουν τη βοήθεια.

Ο Νικολάς Μαδούρο διεμήνυσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και ότι το ίδιο μέτρο ενδέχεται να ληφθεί στα σύνορα με την Κολομβία.

Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου τόνισε επίσης στις δηλώσεις του πως η Μπραζίλια αποκλείει οποιαδήποτε «προστριβή» στα σύνορα.
«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση δεν εντοπίζει προς το παρόν καμία πιθανότητα να υπάρξουν προστριβές, διότι μιλάμε για ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Χέγκου Μπάχους, που επέμεινε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιμελητειακή της υποστήριξη ώστε να γίνει εφικτή η παραλαβή και η διανομή των ποσοστήτων των τροφίμων και φαρμάκων το Σάββατο, όπως επιδιώκει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου