Σάλος στην Ιταλία με δάσκαλο που τιμώρησε μαύρο μαθητή: «Δείτε πόσο άσχημος είναι»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-21, 21:23:44
Σάλος στην Ιταλία με δάσκαλο που τιμώρησε μαύρο μαθητή: «Δείτε πόσο άσχημος είναι»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, με την κίνηση ενός δασκάλου στην πόλη του Φολίνιο, να τιμωρήσει έναν μαύρο μαθητή.

Συγκεκριμένα, ο δάσκαλος έβαλε τον μαθητή να στέκεται με το πρόσωπο στραμμένο έξω από το παράθυρο και είπε μέσα στην τάξη στα υπόλοιπα παιδιά «δείτε πόσο άσχημος είναι», όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η απίστευτη αυτή ιστορία δημοσιοποιήθηκε από τον βουλευτή της ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάννι, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη βουλή της Ρώμης. Οι γονείς του μικρού, με τη στήριξη πολλών γονιών των συμμαθητών τους, αποτάθηκαν σε δικηγόρο για να προσφύγουν νομικά κατά του εκπαιδευτικού.

Ο δήμαρχος του Φολίνιο, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι μίλησε με τη διευθύντρια του σχολείου και ότι «θα γίνουν όλοι οι επιβεβλημένοι έλεγχοι».

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι «πρόκειται για πείραμα κοινωνικού χαρακτήρα, όμοιο με άλλα που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο» και πως «στην πραγματικότητα ήθελε να δείξει στα παιδιά πόσο άδικη μπορεί να είναι η ρατσιστική συμπεριφορά». Μέχρι τώρα, βέβαια, ελάχιστοι, στην Ιταλία, έχουν πεισθεί για τις καλές του προθέσεις.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=