ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Ένας γάμος ανά… πέντε λεπτά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

κωνσταντινούπολη-ένας-γάμος-ανά-πέν-618398

Εκατοντάδες ζευγάρια επέλεξαν την χθεσινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να παντρευτούν στην Τουρκία, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν επίσης πρόταση γάμου στις αγαπημένες τους.

Δεκάδες ζευγάρια πέρασαν χθες από το γραφείο γάμου του δήμου Μπαγτσιλάρ (Bagcilar) στην Κωνσταντινούπολη. Σαράντα επτά ζευγάρια παντρεύτηκαν χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τον Ερντογάν Νταμγκαμπάσι, επικεφαλής της Διεύθυνσης Γάμου του Δήμου Bagcilar. «Κάθε 5 λεπτά ένα ζευγάρι παντρευόταν», δήλωσε ο Νταμγκαμπάσι. «Ήμασταν τυχεροί που καταφέραμε να βρούμε ώρα για να παντρευτούμε εδώ» δήλωσε η νύφη Ασλιχάν Γκιουρέλ Ντονμεζ.

Δεκατέσσερα ζευγάρια από την επαρχία του Καράμπουκ της Μαύρης Θάλασσας προτίμησαν επίσης την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να παντρευτούν. Σε τέσσερις ακόμη πόλεις στην ανατολική Τουρκία, 139 ζευγάρια παντρεύτηκαν χθες.

Στη νοτιοανατολική επαρχία του Μαρντίν, η εικοσιδυάχρονη Πολωνή, Ανέτα Ντομινικτσακ και ο εικοσιτριάχρονος Σεντάτ Αντάλ, που συναντήθηκαν πέρυσι στην επαρχία της Αττάλειας, επέλεξαν επίσης την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να παντρευτούν. “Έχουμε επιλέξει ειδικά αυτήν την ημέρα για να παντρευτούμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι” δήλωσε ο Αντάλ.

Ένα ζευγάρι με προβλήματα ακοής στη βορειοανατολική επαρχία Ορντού επέλεξε να παντρευτεί χθες. Ο Ουγκούρ Ουρφά και η Ζελιχά Σενκαρ, που «συναντήθηκαν» στα social media πριν από δύο χρόνια, αποφάσισαν να παντρευτούν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην περιοχή Ούνιε.

«Είμαστε μαζί δύο χρόνια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο γάμος μας συνέπεσε με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», δήλωσε ο Ουρφά στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Κωνσταντινούπολη γιόρτασαν την ημέρα με εκδρομές με πλοίο στο Βόσπορο. Εκατόν είκοσι πέντε παντρεμένα ζευγάρια με αναπηρία απόλαυσαν την ημέρα τραγουδώντας και κόβοντας τούρτες.

Η Τουρκία έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό γάμων στις ευρωπαϊκές χώρες με αναλογία 7,1 γάμων ανά 1.000 άτομα το 2017, ανακοίνωσε η Eurostat με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η υψηλότερη αναλογία γάμων ανά 1000 άτομα ήταν στην Αλβανία με 7,9 γάμους ανά 1.000 κατοίκους. Ακολούθησαν η Λιθουανία (7,5) και η Ρουμανία (7,3).

Στην Τουρκία, 569.459 άτομα παντρεύτηκαν το 2017, παρουσιάστηκε μείωση 4,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου