ΔΙΕΘΝΗ

Δανοί: Ο ωραιότερος λαός του κόσμου

δανοί-ο-ωραιότερος-λαός-του-κόσμου-620284

O Στέφανος Ψημένος, ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαντικά που έχει κάνει στη ζωή του, είναι συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών και χαρτογράφος. Έχει συντάξει τους σύγχρονους ταξιδιωτικούς οδηγούς της σειράς «Ανεξερεύνητη Ελλάδα» και έχει δημιουργήσει τουριστικούς και πεζοπορικούς χάρτες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το 1994 ίδρυσε την εκδοτική εταιρεία ROAD, η οποία εξειδικεύτηκε στην έκδοση χαρτών και ταξιδιωτικών οδηγών. Το 2008 ίδρυσε τη χαρτογραφική εταιρία TERRAIN, με την οποία δημιούργησε μια πλήρη σειρά πεζοπορικών χαρτών για τα ελληνικά νησιά και την πρώτη ιδιωτική χαρτογράφηση της ακτογραμμής των ελληνικών νησιών με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Το 2016 ίδρυσε την εταιρία Terrain Trails που ειδικεύεται στη σηματοδότηση μονοπατιών.

Γενικότερα, έχει πάει σε πολλά μέρη του πλανήτη και η άποψή του περί λαών και χωρών είναι ιδιαιτέρως σεβαστή, αφού είναι γνωστός και ως ο «άνθρωπος GPS». Δείτε τι πόσταρε στο facebook προφίλ του για τη Δανία, η οποία μπορεί να είναι τελείως επίπεδη χώρα -καθώς το υψηλότερο σημείο της μόλις που ξεπερνά τα 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας- αλλά έχει κάποιες ψηλές «κορυφές». Συμφωνείτε;

«Δεν πετούν τα σκουπίδια τους κάτω, γιατί το συμφωνήσανε αυτό. Παρκάρουν σωστά, γιατί σέβονται τους συμπολίτες τους που θέλουν να παρκάρουν κι αυτοί. Δεν οδηγούν ποτέ μεθυσμένοι και δεν παραβιάζουν ποτέ τα όρια ταχύτητας, ούτε οποιονδήποτε κανόνα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γιατί θα τους πιάσουν σίγουρα και θα τους σκίσουν. Φτιάχνουν το καλύτερο ψωμί του κόσμου, και άσε τους Γάλλους να σκάνε από τη ζήλεια τους. Είναι ανάμεσα στους κορυφαίους της διεθνούς γαστρονομίας – ακόμα και ένα σάντουιτς φτιαγμένο από αυτούς είναι θεϊκό. Η μόρφωσή τους είναι στο ανώτατο επίπεδο. Έχουν στο dna τους όλες τις αξίες του δυτικού πολιτισμού και τις τιμούν κάθε μέρα. Έχουν “υπογράψει” ένα κοινωνικό συμβόλαιο και το σέβονται, από την ώρα που γεννιούνται μέχρι την τελευταία τους πνοή. Είναι οι Δανοί. Ο ωραιότερος λαός του κόσμου. Τελεία. Και παύλα».

Στέφανος Ψημένος – facebook.com/stephanos.psimenos

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου