ΔΙΕΘΝΗ

Serial killer ζωγράφιζε τα θύματά του: Το FBI προσπαθεί να τα εντοπίσει

serial-killer-ζωγράφιζε-τα-θύματά-του-το-fbi-προσπαθ-620578

Το FBI προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα θύματα κατά συρροήν δολοφόνου με τη βοήθεια του… ίδιου.

Ο Samuel Little ζωγράφισε 16 γυναίκες, οι οποίες είναι μεταξύ των 90 ανθρώπων που σκότωσε μέσα σε τρεις δεκαετίες. Έτσι, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ ελπίζει πως τα πορτρέτα των άτυχων γυναικών θα βοηθήσουν να συγκεντρωθούν πληροφορίες και να ειδοποιηθούν οι οικογένειές τους.

«Ελπίζουμε κάποιος, είτε μέλος της οικογένειας, είτε πρώην γείτονας, είτε φίλος, να αναγνωρίσει το θύμα και να δώσει σημαντικές πληροφορίες ώστε οι Αρχές να προχωρήσουν στην ταυτοποίησή τους. θέλουμε να δώσουμε σε αυτές τις γυναίκες την ταυτότητά τους πίσω και στις οικογένειές τους απαντήσεις που ήθελαν εδώ και καιρό. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» δήλωσε o Shayne Buchwald, εκπρόσωπος του FBI, στο CNNi.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πλάνο έχει αποδώσει ξανά στο παρελθόν, καθώς έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν δύο γυναίκες.

Από τις τρεις δολοφονίες στις… 90

Ο 78χρονος Little ομολόγησε για 90 ανθρωποκτονίες τον περασμένο χρόνο και εκτίει τρεις διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξης. Οι φόνοι πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1970 και 2005 από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι, το Χιούστον και το Κλίβελαντ.

Στόχος του κατά συρροήν δολοφόνου ήταν περιθωριοποιημένες και ευάλωτες γυναίκες, που συχνά είχαν καταφύγει στην πορνείαή τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την εγκληματολόγο Christina Palazzolo. Μάλιστα, οι ειδικοί του FBI που ασχολήθηκαν με το προφίλ του δράστη, αναφέρουν πως θυμάται σχεδόν τα πάντα για τους φόνους που διέπραξε καθώς και για τα θύματά του.

Θυμάται πού ήταν, τι αυτοκίνητο οδηγούσε και μπόρεσε ακόμη να ζωγραφίσει και τα πρόσωπα των θυμάτων του, αναφέρει το FBI. Το μόνο σημείο που φαίνεται να υστερεί, είναι οι ημερομηνίες που διέπραξε τα εγκλήματα.

Οι ομολογίες του θα μπορούσαν να τον χαρακτηρίσουν ως τον πιο παραγωγικό κατά συρροήν δολοφόνο στην ιστορία των ΗΠΑ, εάν βέβαια οι υποθέσεις επιβεβαιωθούν από τις αρμόδιες Αρχές, όπως δήλωσε δικηγόρος στο CNNi τον Δεκέμβριο.

Πώς αποκαλύφθηκαν οι 90 δολοφονίες

Ο Samuel McDowell, ήταν ήδη στη φυλακή την περασμένη άνοιξη, όταν το όνομά του ήρθε στην επιφάνεια μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα του FBI, καθώς τον συνέδεσε με μία σειρά ανεπίλυτων ανθρωποκτονιών. Συγκεκριμένα, μία υπόθεση στο Τέξαςπαρουσιάστηκε ως όμοια με όλες τις έως τότε γνωστές δολοφονίες του Little.

Έτσι, αστυνομικός του Τέξας και δύο πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, ταξίδεψαν ως τις φυλακές της Καλιφόρνια που κρατούνταν ο Little, επειδή είχε ξυλοκοπήσει και πνίξει τρεις γυναίκες, τις οποίες έπειτα πέταξε σε ένα σοκάκι, σε έναν κάδο σκουπιδιών και σε ένα γκαράζ.

Μετά από μία σειρά ανακρίσεων, ο σήμερα 78χρονος ομολόγησε πως έχει σκοτώσει 90 ανθρώπους. Οι Αρχές έχουν καταφέρει να επιβεβαιώσουν μόνο τους 34 φόνους.

[CNN]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου