ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ελ Τσάπο στη φυλακή από την οποία δεν δραπέτευσε ποτέ κανείς [εικόνες]

ο-ελ-τσάπο-στη-φυλακή-από-την-οποία-δεν-621013

Σε φυλακή από την οποία δεν έχει δραπετεύσει ποτέ κανείς μεταφέρεται ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, αφού κρίθηκε ένοχος από αμερικανικό δικαστήριο για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Ελ Τσάπο θα οδηγηθεί στη φυλακή ADX Supermax Florence, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή, σε απόσταση 185χλμ. από την πόλη του Ντένβερ και η οποία αποκαλείται «Alcatraz of the Rockies».

Στη φυλακή αυτή ήδη κρατούνται μερικοί από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες των ΗΠΑ, όπως ο βομβιστής του μαραθωνίου της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο Τεντ Καζίνσκι (Unabomber όπως έχει ονομαστεί από το FBI) καθώς και ένας εκ των τρομοκρατών της 11ης Σεπτεμβρίου, Ζακαρίας Μουσάουι.

Από το 1994 που άρχισε να λειτουργεί η φυλακή, δεν έχει δραπετεύσει κανείς.Ο Ελ Τσάπο στο παρελθόν έχει αποδράσει δύο φορές από φυλακές του Μεξικό. Την πρώτη μέσα σε καλάθι για άπλυτα και τη δεύτερη μέσω ενός τούνελ με μοτοσυκλέτα.

To RT έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από το 2017, όταν ο μεξικανός βαρόνος έφτασε στο αεροδρόμιο των ΗΠΑ και συνειδητοποίησε ότι πλέον δεν υπάρχει ελπίδα διαφυγής.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου