ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Συνέλαβαν 18 γκραφιτάδες που σταματούσαν τρένα για να τα ζωγραφίσουν

ισπανία-συνέλαβαν-18-γκραφιτάδες-που-στ-624005

Τη σύλληψη 18 γκραφιτάδων τρένων, η δράση των οποίων επεκτεινόταν σε Ισπανία και Ιταλία ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

Οι γκραφιτάδες υποχρέωναν μάλιστα τους οδηγούς των αμαξοστοιχιών να τις σταματήσουν, ενώ ήταν εν κινήσει, για να τις ζωγραφίσουν, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να επιτεθούν εναντίον αστυνομικών και του προσωπικού ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ένας εκ των συλληφθέντων τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, ενώ σε άλλους τρεις απαγορεύτηκε να προσεγγίζουν σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου της αστυνομίας, που συνεχίζει τις έρευνες.

Η συμμορία είχε «χτυπήσει» τέσσερις φορές στο μετρό της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Χάλογουιν, το διάστημα 31ης Οκτωβρίου έως 2ας Νοεμβρίου του 2018.

Τα μέλη της είχαν τραβήξει τον ειδικό μοχλό έκτακτης ανάγκης για να σημάνουν συναγερμό και το τρένο να ακινητοποιηθεί στις ράγες, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση επιτέθηκαν εναντίον «αστυνομικών και προσωπικού ασφαλείας», περιγράφεται στο ίδιο δελτίο τύπου.

Η αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη αυτής της συμμορίας γκραφιτάδων εδώ και αρκετούς μήνες. Δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Ισπανίας με τη δράση τους να επεκτείνεται έως το Μιλάνο.

Κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημιές ύψους άνω των 650.000 ευρώ σε περισσότερα από 159 περιστατικά βανδαλισμών.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου