ΔΙΕΘΝΗ

Τεστ DNA ένωσε αδελφές μετά από 40 χρόνια

τεστ-dna-ένωσε-αδελφές-μετά-από-40-χρόνια-626719

Για κάποιους ανθρώπους τα τεστ DNA φέρνουν εκπλήξεις μαθαίνοντας λόγου χάρη ποιος είναι ο βιολογικός τους πατέρας, ωστόσο για δύο γυναίκες στο Phoenix των ΗΠΑ η έκπληξη ήταν ακόμη μεγαλύτερη μια και από άγνωστες, βρέθηκαν ετεροθαλείς αδερφές. Οι γυναίκες έχουν τον ίδιο βιολογικό πατέρα, έναν άνδρα ο οποίος ήταν δότης σπέρματος. «Από εκεί που είχα έναν αδελφό τώρα έχω τρεις αδελφούς και τρεις αδελφές», δήλωσε η Amy Measeles. «Είναι τρελό». «Περπατούσαμε στο εμπορικό κέντρο χτες και μοιάζαμε σαν δίδυμες αδερφές» είπε η Emily Sinclair.

Οι δύο γυναίκες αν και ζούσαν στην ίδια πόλη δεν συναντήθηκαν ποτέ. Η αναζήτηση ξεκίνησε όταν η μητέρα της Amy Measeles αποκάλυψε στην κόρη της ότι ο πατέρας της αντιμετώπιζε πρόβλημα υπογονιμότητας και είχαν ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό στο Phoenix.

Χάρη στο kit 23andMe (για τη διενέργεια τεστ DNA στο σπίτι) καθώς και μια ιστοσελίδα που υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του kit και επιτρέπει σε όσους κάνουν το τεστ να αναζητούν κατά πόσο υπάρχουν άλλοι με «παρόμοιο» DNA, η Measeles βρήκε τα ετεροθαλή αδέρφια της από τα οποία, μία εξ αυτών είναι η Emily Sinclair.

Από την πλευρά της η Emily πήρε το τεστ DNA στο σπίτι για να μάθει για την οικογενειακή της προέλευση. Παρατήρησε ορισμένα περίεργα ονόματα στη λίστα των «Κορυφαίων αντιστοιχιών» της ιστοσελίδας που προαναφέρθηκε. Μέσα από αυτό η Amy την εντόπισε και τότε η μητέρα της Emily αναγκάστηκε να ομολογήσει πως και εκείνη είχε καταφύγει σε τράπεζα σπέρματος.

Η αποκάλυψη είχε συγκλονίσει την Emily. Έψαξε και τελικά βρήκε τον βιολογικό της πατέρα, ένα γιατρό ο οποίος ζει τώρα στη Νέα Ζηλανδία. Του έστειλε e-mail και εκείνος της απάντησε. «Είπε πως δεν έχει κανένα ιατρικό ιστορικό για να ανησυχούμε. Έχει δύο γιους αλλά δεν είπε σε κανέναν τίποτα. Κατοικούσε στην περιοχή που γεννηθήκαμε από το 1979 μέχρι το 1983. Κανένας μας δεν επιδίωξε να γνωριστούμε περισσότερο, επειδή δεν ήταν αυτός ο στόχος, αλλά είμαστε ακόμα περίεργοι», δήλωσε η Emily Sinclair. «Κανένας δεν φανταζόταν πως ήταν πιθανό να εφευρεθεί ένα σετ DNA το οποίο θα μπορούσε να σταλεί στο σπίτι και να συνδεθεί σε μία ιστοσελίδα όπου θα μπορούσες να βρεις τον οποιονδήποτε», κατέληξε η Measeless.

[ygeiamou.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου