ΔΙΕΘΝΗ

Yars: Επιτυχημένη η δοκιμή του πιο θανατηφόρου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της Ρωσίας

yars-επιτυχημένη-η-δοκιμή-του-πιο-θανατηφ-629246

Η απόφαση των Αμερικανών να αποσυρθούν από την Συνθήκη για τα Πυρηνικά INF είχε αποτέλεσμα οι Ρώσοι να ανταποκριθούν αναλόγως, ρίχνοντας όμως το “γάντι” στις ΗΠΑ για τον “ασκό του Αιόλου” που μόλις είχε ανοίξει.

Και αυτό διότι, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, αμέσως ανακοίνωσε τα νέα εξοπλιστικά προγράμματά του όπως η “χερσαία έκδοση” των πυραύλων Kalibr, όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού προχώρησε σε δοκιμή, ενός από τα πιο καταστροφικά όπλα στον κόσμο, του τρομακτικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-24 “YARS”.

Ειδικότερα, η Ρωσία διεξήγαγε με επιτυχία τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS-24 Yars (ICBM) από την περιοχή δοκιμών Plesetsk στην περιοχή Arkhangelsk στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας χθες.

“Στις 11:31 π.μ. ώρα Μόσχας στις 6 Φεβρουαρίου, ένας φορητός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τύπου Yars οπλισμένος με πολλαπλές κεφαλές πυροδοτήθηκε στην περιοχή δοκιμών του Plesetsk.

Οι κεφαλές κατέφτασαν στην οριοθετημένη περιοχή Kura στην χερσόνησο Kamchatka στη ρωσική Άπω Ανατολή. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πλήρως και η δοκιμή κρίθηκε επιτυχημένη “, προσέθεσε το Υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του.

“Η δοκιμή αυτή είχε ως στόχο να επιβεβαιωθεί η λειτουργικότητα και η διατήρηση των δυνατοτήτων του προηγμένου πυραύλου και των χαρακτηριστικών πτήσης” καταλήγει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το RS-24 Yars είναι ένα ρωσικό στρατηγικό σύστημα πυραύλων το οποίο περιλαμβάνει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με με κεφαλές MIRVed (multiple independently targetable vehicle). Το πυραυλικό αυτό σύστημα αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Θερμικής Τεχνολογίας της Μόσχας ενώ αποτελεί μια αναβαθμισμένη και τροποποιημένη έκδοση των σοβιετικών πυραυλικών συστημάτων τύπου Topol-M

Πηγή: Tass

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου