AROUND THE WEB

Αμερικανός κτηνοτρόφος έζησε με λόξυγγα επί 68 ολόκληρα χρόνια: Σταμάτησε μετά από 430 εκ. συσπάσεις

αμερικανός-κτηνοτρόφος-έζησε-με-λόξυ-633923

Ο άτυχος κτηνοτρόφος έμαθε να ζει μαζί με τον λόξυγγα, καθώς υπέφερε από αλλεπάλληλες συσπάσεις επί 68 ολόκληρα χρόνια.

O Τσαρλς Όσμπορν, ένας αγρότης και κτηνοτρόφος από την Αϊόβα των ΗΠΑ ζούσε μία ήρεμη και φυσιολογική ζωή στην φάρμα που διατηρούσε με την οικογένειά του.

Γεννημένος το 1894, ο Όσμπορν δεν πίστευε ποτέ το εξαιρετικά οδυνηρό και περίεργο παιχνίδι που θα του έπαιζε η μοίρα λίγα χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος κατά καιρούς σε αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, το δράμα του ξεκίνησε ένα συνηθισμένο απόγευμα του 1922, όταν στην προσπάθειά του να ζυγίσει ένα γουρούνι, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε με ορμή στο έδαφος.

Όταν σηκώθηκε, η ζημιά είχε γίνει, καθώς ο λόξυγγας που ξεκίνησε εκείνη την στιγμή, θα το συντρόφευε μέχρι σχεδόν το τέλος της ζωής του, καθώς το σπάνιο φαινόμενο σταμάτησε μόλις το 1989, 68 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε ο εφιάλτης του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την εξαιρετικά σπάνια περίπτωση του Όσμπορν, υπολογίζεται πως στα 68 χρόνια που τον ταλαιπωρούσε ο λόξυγγας, ο οργανισμός του έκανε 430 εκατομμύρια συσπάσεις, καθώς ο λόξυγγας χτυπούσε αρχικά 40 φορές το λεπτό, ενώ στην συνέχεια μειώθηκε στις 20 συσπάσεις το λεπτό.

Ως αιτία, σύμφωνα με τους γιατρούς στους οποίους απευθύνθηκε ο Όσμπορν, για τον συνεχόμενο κι ασταμάτητο λόξυγγα ήταν το σπάσιμο ενός αιμοφόρου αγγείου στον εγκέφαλό του, το οποίο κι ήταν εκείνο που μπορούσε να βάζει τέρμα στις συσπάσεις.

Μάταια επί χρόνια αναζητούσε θεραπεία, καθώς οι ασταμάτητες συσπάσεις καθιστούσαν αδύνατη την σίτισή του με στερεές τροφές, με αποτέλεσμα να τρέφεται αποκλειστικά μέσω αλεσμένων τροφίμων.

Ο Όσμπορν κέρδισε μία θέση στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, όμως η πραγματική λύτρωση ήρθε μόλις ένα χρόνο πριν τον θάνατό του το 1991 σε ηλικία 97 ετών, όταν ο λόξυγγας σταμάτησε αίφνης, χωρίς κανείς να μπορέσει να προσδιορίσει τα αίτια της ξαφνικής παύσης.

Πληροφορίες: mixanitouxronou.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου