ΔΙΕΘΝΗ

Σεκιούριτι σέρνουν με τη βία έγκυο από το βαγόνι του μετρό επειδή δεν είχε εισιτήριο

σεκιούριτι-σέρνουν-με-τη-βία-έγκυο-από-634029

Το βίντεο προκάλεσε οργή και σχόλια περί ρατσιστικών συμπεριφορών

Μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη έχει επιβιβαστεί μαζί με την κόρη της στο μετρό της Σουηδίας. Στη συνέχεια διαπιστώνεται πως δεν έχει έγκυρο εισιτήριο. Μετά από διαπληκτισμό με άνδρες εταιρείας security, οι τελευταίοι την σηκώνουν και την βγάζουν από το βαγόνι σηκωτή ενώ εκείνη προσπαθεί να αντισταθεί αλλά αδυνατεί. Δίπλα η κόρη της που προφανώς δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα, όπως και θα γίνει λίγο αργότερα.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες, αφού έχουν τραβήξει τη γυναίκα έξω από το βαγόνι την αναγκάζουν βίαια να καθίσει σε ένα παγκάκι και ενώ ο ένας φαίνεται να της κρατά τα χέρια ο άλλος την ακινητοποιεί πέφτοντας από πάνω της.

Εξαιτίας του περιστατικού η γυναίκα που είναι 8 μηνών έγκυος διακομίστηκε στο νοσοκομείου αφού δεν αισθανόταν καλά ενώ το βίντεο από το περιστατικό αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας οργισμένη αντίδραση κατά των ανδρών της εταιρείας security για τον τρόπο που χειρίστηκαν το περιστατικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Tomorrow all the witnesses that came forth with their evidence will be making their own reports. . . In these two videos you can see the victim dragged out of the train, her child taken from her and whilst she attempts to stand up she is held down. The full video is over 5 minutes long and I will try and edit and put it up tonight or tomorrow. . . After everything the Swedish public was shown in the recent @kallafaktatv4 documentary about how aftiswedes are racially profiled and mistreated this shouldn’t surprise anyone even if the victim is pregnant. The victim is currently in the hospital and all I can do is hope the baby is alright because if anything happens to that child. There will be hell to pay.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᒪOᐯETTE ᒍᗩᒪᒪOᗯ (@action4humanity_se) στις 31 Ιαν, 2019 στις 1:17 μμ PST

Μόνο η ανάρτηση στον λογαριασμό της συγκέντρωσε σε μια ημέρα περισσότερες από 41.000 αντιδράσεις και περισσότερα από 1.400 σχόλια ενώ πολλοί επισημαίνουν το γεγονός πως το θύμα της επίθεσης ήταν μια μαύρη γυναίκα τονίζοντας πως εάν ήταν λευκή οι άνδρες της εταιρείας security δεν θα της είχαν φερθεί με αυτό το τρόπο. Πολλοί δεν είναι και εκείνοι που σχολιάζουν ότι όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στην κόρη της εγκύου γυναίκας που φοβήθηκε, υπέστη σοκ και από ένα σημείο και μετά έκλαιγε γοερά.

Η Jallow δε, που είναι γνωστή blogger στη Σουηδία, σχολιάζει πως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το θύμα είναι μια Σουηδή αφρικανικής καταγωγής, κάνοντας λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να ελπίζω πως το μωρό είναι καλά» γράφει και συμπληρώνει πως επικοινώνησε με την οικογένεια της γυναίκας η οποία ι διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και ενημερώθηκε πως είχε λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου