ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικός κολοσσός σέρνει στα δικαστήρια την Κυβέρνηση και ζητά αποζημίωση μαμούθ

γερμανικός-κολοσσός-σέρνει-στα-δικασ-638031

Ο κολοσσός της Γερμανικής Αμυντικής Βιομηχανίας Rheinmetall είναι έτοιμη να μηνύσει την Γερμανική Κυβέρνηση για τις απώλειες εσόδων από το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Επικαλούμενο επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, το Spiegel αποκαλύπτει ότι η εταιρία Rheinmetall σκοπεύει να μηνύσει τη γερμανική κυβέρνηση για απώλεια εσόδων, σε περίπτωση που συνεχιστεί το εμπάργκο πώλησης οπλικών συστημάτων που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Σαουδική Αραβία, εξαιτίας της δολοφονίας του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Τζαμάλ Κασόγκι.

Το Spiegel αναφέρει ότι η Rheinmetall πιστεύει ότι μπορεί να απαιτήσει αποζημίωση, επειδή η απόφαση της κυβέρνησης επηρέασε τις εξαγωγές της στη Σαουδική Αραβία που είχαν ήδη εγκριθεί.

Πωλήσεις οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ επηρεάζονται από το εμπάργκο εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων συστημάτων ραντάρ Cobra που κατασκευάστηκαν από μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει τους Thales, Airbus και Lockheed Martin.

Την περασμένη εβδομάδα, το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη την πρόθεση να άρει το εμπάργκο των εξαγωγών όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται με ενδιαφέρον, τόσο για το αν η Rheinmetall θα καταθέσει τελικά την μήνυση, όσο και το πως θα αντιδράσει η γερμανική κυβέρνηση.

Πάντως, η γερμανική κυβέρνηση έχει δείξει κατά το παρελθόν να εναρμονίζεται με τα θέλω των γερμανικών αμυντικών εταιριών, όπως φαίνεται και από την βούληση της να αγοράσει ευρωπαικά μαχητικά αντί για τα F-35 που θέλει να αγοράσει η ηγεσία της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: UK Defence Journal

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου