Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Συνεχίζουμε την πορεία μας στη «Γαλάζια πατρίδα»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-29, 11:44:57
Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Συνεχίζουμε την πορεία μας στη «Γαλάζια πατρίδα»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα, ενώ έκανε λόγο και για «Γαλάζια πατρίδα».

«Συνεχίζουμε την παρουσία μας στην Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, υπογράμμισε ότι «όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνειά μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονές μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Γίνονται κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας»,πρόσθεσε.


Πηγή: iefimerida.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=