ΔΙΕΘΝΗ

Νεαροί οικολόγοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι στην Γερμανία

νεαροί-οικολόγοι-βγήκαν-στους-δρόμου-649553
Νέα γενιά «Πρασίνων» βγαίνει στους δρόμους στη Γερμανία για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην αδιαφορία για την κλιματική αλλαγή. Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ενδιαφέρονται περισσότερο για την οικολογική πολιτική από κάθε άλλον προηγουμένως. Και επιζητούν να αναληφθούν μέτρα προστασίας για το κλίμα.
Μπορεί κάποιος να τους συναντήσει σε κάθε γωνιά της Γερμανίας: Έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας για παράδειγμα, aπό το πρωί, παρ΄όλο που τα σχολεία έχουν ανοίξει.

Συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες σε όλες τις μεγάλες γερμανικές πόλεις και κρατούν πλακάτ που γράφουν: «Ξυπνήστε άνθρωποι. Όλοι κινδυνεύουμε!», «Ο καιρός πληριάζει στο ΤΕΛΟΣ», «Δικαιοσύνη και για το κλίμα» κλπ.

Ταυτόχρονα, άλλη ομάδα νέων συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία της Βόννης και απαιτούν από το τοπικό γραφείο του ΟΗΕ «να ακουστεί η φωνή τους».
Οι νέοι έχουν την συμπαράσταση της Greenpeace που υποστηρίζει πω ςη Γερμανία θα πρέπει να πρωτοστατήσει στην εκστρατεία να τερματισθεί η χρήση του άνθρακα ως το 2030.
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι νεαροί οικολόγοι της Γερμανίας στις παλιότερες γενιές είναι: «Αδιαφορώντας για το περιβάλλον, στοιχηματίζετε εναντίον του μέλλοντος».

[zougla.gr, με πληροφορίες από Deutsche Welle]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου