ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Κλος: Η απαγωγή που ξεπερνά τα θρίλερ του Χόλιγουντ και συγκλόνισε τις ΗΠΑ

υπόθεση-κλος-η-απαγωγή-που-ξεπερνά-τα-θ-656398

Η «υπόθεση Τζέιμι Κλος» συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία απαγωγή ενός κοριτσιού, οι λεπτομέρειες της οποίας κάνουν και το πιο ευφάνταστο θρίλερ του Χόλιγουντ να μοιάζει με απλή ιστοριούλα…

Η 13χρονη Τζέιμι έπεσε θύμα του 21χρονου Τζέικ Πάτερσον, που όπως ομολόγησε στις αρχές, «απλώς» την είδε και αποφάσισε να την αρπάξει. Η Τζέιμι εκείνη την ώρα ανέβαινε στο σχολικό λεωφορείο και άθελά της έγινε στόχος του άντρα, που λίγα μόλις 24ωρα αργότερα, στις 13 Οκτωβρίου, έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Χρησιμοποιώντας ένα όπλο που είχε στο σπίτι του και για το οποίο ήξερε πως είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί, ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι της Τζέιμι, την ώρα που βρίσκονταν εκεί με τον πατέρα και τη μητέρα της. Οι γονείς της κατάλαβαν την εισβολή, ο πατέρας της πήγε να δει τι συμβαίνει και η μητέρα της με την 13χρονη κρύφτηκαν στην μπανιέρα.

Ο Πάτερσον μπήκε στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα και πυροβόλησε στο κεφάλι τον πατέρα της μικρής. Στην συνέχεια άρχισε να ψάχνει την 13χρονη σε όλο το σπίτι. Οταν είδε την κλειστή πόρτα του μπάνιου, την έσπασε και τραβώντας την κουρτίνα, είδε μέσα στην μπανιέρα την μαμά της Τζέιμι να έχει αγκαλιάσει την κόρη της προσπαθώντας να την προστατεύσει…

Όταν ακούσαμε τον πυροβολισμό, ξέραμε ότι ο πατέρας μου είχε σκοτωθεί, είπε αργότερα η Τζέιμι στις αρχές. Εκείνη την ώρα η μητέρα της προσπάθησε να καλέσει την άμεση δράση, δεν πρόλαβε όμως να τους μιλήσει…

Ο απαγωγέας την ανάγκασε να κλείσει με ταινία το πρόσωπο του ίδιου της του παιδιού και αμέσως μετά την σημάδεψε στο κεφάλι και την πυροβόλησε εξ επαφής, με την 13χρονη Τζέιμι να βλέπει.

Κατόπιν την έδεσε χειροπόδαρα και την άρπαξε. Ο ίδιος υπολόγισε πως δεν χρειάστηκε να μείνει πάνω από 4 λεπτά στο σπίτι των Κλος. Την ώρα που εγκατέλειπε την σκηνή του εγκλήματος, περιπολικά με τις σειρήνες τους αναμμένες έτρεχαν προς το σπίτι για να ερευνήσουν τους πυροβολισμούς που άκουσαν γείτονες….

Οδήγησε το κορίτσι στο σπίτι του, την ανάγκασε να γδυθεί και έκαψε όλα τα ρούχα της. Της έδωσε παλιές πυτζάμες να φορέσει και την απείλησε πως δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσει να του ξεφύγει γιατί «κάτι πολύ κακό θα της συμβεί».

Ο ίδιος συνέχισε κανονικά την ζωή του. Όταν έφευγε από το σπίτι ή όταν ερχόταν κάποιος, ανάγκαζε το κορίτσι να μπαίνει κάτω από το κρεβάτι του και έφραζε κάθε διέξοδο με βαριές σιδεριές, ενώ έβαζε δυνατή μουσική για να μην ακουστούν τα ουρλιαχτά της. Η Τζέιμι έμενε ακόμα και δώδεκα ώρες ξαπλωμένη στο απόλυτο σκοτάδι… Μια φορά που επιχείρησε να κουνήσει τις σιδεριές και να το σκάσει ο απαγωγέας της την ανακάλυψε και την χτύπησε δυνατά στην πλάτη με ένα από τα σίδερα αυτά.

Τελικά, 88 ημέρες μετά, στις 10 Ιανουαρίου, η Τζέιμι βρήκε τη δύναμη και το έσκασε από την φυλακή της. Το κορίτσι κατόρθωσε να βγει από το κρεβάτι, φόρεσε ένα ζευγάρι παπούτσια του απαγωγέα της και βγήκε τρέχοντας από το σπίτι. Ενώ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, βρήκε μια γυναίκα που έβγαζε βόλτα το σκύλο της, της είπε την ιστορία της και εκείνη την πίστεψε και την βοήθησε.

Πλέον ο 21χρονος είναι στη φυλακή, ενώ και οι αστυνομικοί που τον ανακρίνουν δηλώνουν σοκαρισμένη από την ωμότητά του.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου