ΔΙΕΘΝΗ

«Ο πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει»: Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου αναλυτές

ο-πόλεμος-μεταξύ-κίνας-και-ηπα-έχει-ήδ-658038

Ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ “έχει ήδη αρχίσει”, χωρίς να έχει πέσει ούτε μία βόμβα και χωρίς να το ξέρει ο απλός κόσμος. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ένας Κινέζος στρατιωτικός στρατηγικός αναλυτής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ο οποίος μιλώντας σε ντοκιμαντέρ που έχει προβληθεί και από το Βρετανικό BBC προέβη στους παραπάνω ισχυρισμούς.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα βρίσκονται σε έναν συνεχή ανταγωνισμό για το ποια από τις δύο θα αναδειχθεί σε παγκόσμια υπερδύναμη, πραγματοποιώντας σε τακτικό χρονικό επίπεδο διάφορες επιδείξεις ισχύος σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο.

Αν και δεν έχουν έρθει ακόμα σε ανοιχτή αντιπαράθεση, οι δύο χώρες χρησιμοποιούν τα δυνατά τους σημεία για να επιδείξουν την ισχύ τους.

Ωστόσο, ο Wang Xiangsui, στρατιωτικός στρατηγικός αναλυτής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ισχυρίζεται ότι τα πράγματα έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω, χωρίς αυτό να είναι γνωστό στον απλό κόσμο.

Ο 65χρονος λέει ότι οι δύο αντίπαλοι εμπλέκονται επί του παρόντος σε έναν “απεριόριστο πόλεμο” – έναν που δεν περιλαμβάνει την χρήση όπλων ή τηνν ρίψη βόμβων.

Αντ ’αυτού, ο κ. Xiangsui αποκάλυψε ότι είναι ένας πόλεμος στο διαδίκτυο, μία μάχη για την κυριαρχία στον κυβερνοχώρο και την παρακολούθηση των κινήσεων του αντιπάλου.

“Ο πόλεμος στο διαδίκτυο είναι τόσο παλαιός όσο το ίδιο το διαδίκτυο, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι τον προκάλεσαν οι Κινέζοι”, λέει χαρακτηριστικά ο Κινέζος αναλυτής.

“Στην Αμερική, η CIA και η NASA απασχολούν 25.000 εργαζόμενους στο διαδίκτυο”, προσθέτει.

“Έχουν μεγάλα κέντρα παρακολούθησης και ακρόασης στο Διαδίκτυο, οπότε ο πραγματικός πόλεμος έχει ήδη αρχίσει στον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο”.

“Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει χωρίς να εκτοξευθεί ούτε ένας πυραύλος και χωρίς να αντιληφθεί ο κόσμος”.

Ο κ. Xiangui έκανε αυτές τις αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ “China vs USA: Empires at War”.
Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, αποκάλυψε επίσης το αδύνατο σημείο των ΗΠΑ, που θα τους στοιχίσει τον πόλεμο με την Κίνα, σε περίπτωση που αυτός κλιμακωθεί.

Σύμφωνα με τον Κινέζο αναλυτή, οι δορυφόροι αποτελούν ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα των Αμερικανών, όμως παράλληλα είναι και το αδύναμο τους σημείο.

“Οι ΗΠΑ βασίζονται σε δορυφόρους για τον έλεγχο ολόκληρου του δικτύου επικοινωνιών τους και αυτό είναι μια αδυναμία”, ανέφερε.

“Αυτή η εξάρτηση μου θυμίζει τον ελληνικό θρύλο του Αχιλλέα, ο οποίος ήταν άτρωτος σε όλο του το σώμα, εκτός από τη φτέρνα του. Οι δορυφόροι θα είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Αμερικής”, δήλωσε.

Εάν ο Κινεζικός Στρατός θέσει εκτός λειτουργίας τους αμερικανικούς δορυφόρους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, οι επικοινωνίες των ΗΠΑ θα καταστραφούν εντελώς, αφήνοντας τα πολεμικά πλοία τους ευάλωτα σε επιθέσεις.

Πηγή Express.co.uk

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου