ΔΙΕΘΝΗ

Προελαύνουν δυνάμεις του Καντάφι

προελαύνουν-δυνάμεις-του-καντάφι-450018

Αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσαν χθες οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι στην Ατζαμπίγια, πόλη στρατηγικής σημασίας καθώς είναι η τελευταία πριν από τη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη. Οι εξεγερμένοι χάνουν διαρκώς έδαφος από τις δυνάμεις του Καντάφι, ο οποίος προσφέρει τώρα αμνηστία στους στρατιώτες που λιποτάκτησαν εάν «μετανοήσουν» και παραδώσουν τα όπλα τους.

Συνεδριάζει στο Παρίσι η G8 σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών με τη Δύση να παραμένει διστακτική ως προς την ανάληψη δράσης στη Λιβύη παρά τις πιέσεις που ασκούνται από τη Γαλλία και τη Βρετανία. Αντίθετος σε ενδεχόμενη επιχείρηση του ΝΑΤΟ δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι είπε στον Καντάφι να διορίσει ένα πρόεδρο με λαϊκή στήριξη προς αποκλιμάκωση.

Η λιβυκή αεροπορία βομβάρδισε τέσσερις φορές κατά πληροφορίες το μεσημέρι της Δευτέρας την Ατζαμπίγια -σε απόσταση 140 χλμ. νοτίως της Βεγγάζης- ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα φάινεται ότι οι κανταφικές δυνάμεις κατέλαβαν την Ζουουάρα. Μετά την Ρας Λανούφ οι δυνάμεις του Καντάφι πήραν εντός του Σαββατοκύριακου τον έλεγχο της πόλης Μπρέγκα.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου