ΔΙΕΘΝΗ

Επιλεκτική… ακοή! Μια γυναίκα που ακούει μόνο τις γυναικείες φωνές

επιλεκτική-ακοή-μια-γυναίκα-που-ακού-660078

Σχεδόν φαίνεται σαν δικαιολογία για να μην ακούει το σύντροφό της, ωστόσο μια γυναίκα στην Κίνα έχει διαγνωστεί με μια σπάνια πάθηση κατά την οποία δεν μπορεί να ακούσει τις ανδρικές φωνές αλλά ακούει τις γυναικείες μια χαρά!

Η Chen -της οποίας έχει γίνει γνωστό μόνο το μικρό όνομα, σύμφωνα με το πρακτορείο RT- ξύπνησε μια μέρα και ανακάλυψε πως δεν μπορούσε να ακούσει το σύντροφό της. Την προηγούμενη νύχτα υπέφερε από ναυτία και βόμβο στα αυτιά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι γιατροί έχουν επιβεβαιώσει πως η Chen μπορεί να ακούσει τις φωνές των γυναικών αλλά όχι των ανδρών. Όταν ξύπνησε σε αυτή την κατάσταση, η νεαρή κοπέλα έτρεξε στο Νοσοκομείο Qianpu στη Σιαμέν, δημιουργώντας αρχικά σύγχυση στο ιατρικό προσωπικό.

«Μπορούσε να ακούσει εμένα όταν της μιλούσα, αλλά όταν ένας νεαρός ασθενής μπήκε στο δωμάτιο, δεν μπορούσε να τον ακούσει καθόλου», εξήγησε η γιατρός Lin Xiaoqing.

Η Xiaoqing τελικά διέγνωσε την Chen με απώλεια ακοής αντίστροφης κλίσης, αφού ανακάλυψε πως τα αυτιά της κοπέλας μπορούν πλέον να «πιάσουν» μόνο υψηλές συχνότητες -κάτι που, σύμφωνα με τους γιατρούς της, ενδέχεται να της παρουσιάστηκε εξαιτίας του άγχους.

Η σπάνια αυτή πάθηση επηρεάζει μόνο περίπου έναν στους 13.000 ανθρώπους που υποφέρουν από απώλεια ακοής. Επιπλέον, είναι δύσκολο να εντοπιστεί διότι τόσο ασθενείς όσο και γιατροί συχνά δε γνωρίζουν καν την ύπαρξή της.

Ευτυχώς, ίσως επειδή στην περίπτωση της νεαρής Κινέζας η πάθηση οφείλεται στο άγχος, υπάρχει πιθανότητα η Chen να ανακάμψει πλήρως.

Σε κάθε περίπτωση, όταν κυκλοφόρησε το νέο πολλοί χρήστες κοινωνικών δικτύων άρχισαν τα αστεία, με κάποιον να ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για πάθηση αλλά για εξέλιξη, ενώ κάποιος άλλος ρώτησε πώς μπορεί να το… κολλήσει!

koutipandoras.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου