ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή έκρηξη με νεκρούς & τραυματίες στο κέντρο του Παρισιού [εικόνες]

ισχυρή-έκρηξη-με-νεκρούς-τραυματίες-661375

Δραματικός είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί σε αρτοποιείο στο κέντρο του Παρισιού. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δύο πυροσβέστες και μια Ισπανίδα τουρίστρια. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Η Ισπανίδα επισκεπτόταν το Παρίσι μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί. Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών που διευκρινίζει ότι ακόμη ένας Ισπανός πολίτης έχει τραυματιστεί από την έκρηξη.

Μετά από συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών και, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και 37 ελαφρά.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο του 9ου διαμερίσματος, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται ένα αρτοποιείο και ένα εστιατόριο και όπου είχε επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να αντιμετωπίσει τη διαρροή φυσικού αερίου.

Η ισχυρή έκρηξη, η οποία οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από το σημείο. Βιτρίνες καταστημάτων και τζάμια σπιτιών έσπασαν, αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα ανατράπηκαν και τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο καπνός ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση.

Ο αρτοποιός σοκαρισμένος παρακολουθούσε τους πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά και να εκκενώσουν τα γύρω κτίρια. «Δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Το κατάστημά μου δεν έχει αέριο. Οι φούρνοι μου είναι ηλεκτρικοί. Ευτυχώς, το κατάστημα ήταν κλειστό», δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian».

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή. «Όλα άρχισαν να κινούνται, αντικείμενα έπεφταν, τα παράθυρα από το διαμέρισμά μου έσπασαν και θόρυβος ακουγόταν από παντού», δήλωσε μια γυναίκα.
«Έμοιαζε με σκηνή πολέμου με σπασμένα τζάμια στον δρόμο. Επειδή είναι τουριστική περιοχή, νόμιζα πως είχε γίνει επίθεση», περιγράφει η αυτόπτης μάρτυρας, Καρολίν Πικέ.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Περίπου 100 αστυνομικοί έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους στην περιοχή, όπου βρίσκονται εστιατόρια και τουριστικά αξιοθέατα, όπως το μουσείο κεριών Musee Grevin και η δημοφιλής Rue des Martyrs.

Η Aστυνομία έκλεισε επίσης τους δρόμους μπροστά από την Όπερα Garnier, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατέλαβαν δύο ελικόπτερα μπροστά από το ιστορικό κτίριο για να απομακρύνουν τα θύματα.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου