ΔΙΕΘΝΗ

Κίτρινα Γιλέκα: Χειροπέδες σε πρώην πυγμάχο για επίθεση σε χωροφύλακες

κίτρινα-γιλέκα-χειροπέδες-σε-πρώην-πυ-667175

«Το άτομο που επιτέθηκε βίαια το Σάββατο σε χωροφύλακες στην πεζογέφυρα Σενγκόρ, παρουσιάσθηκε στους ερευνητές της ασφάλειας του Παρισιού. Τέθηκε αμέσως υπό κράτηση και θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε ο υπουργός στο μήνυμά του, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από την εισαγγελία του Παρισιού.

Καταγόμενος από το διαμέρισμα Εσόν, ο άνδρας αυτός καταζητούνταν από την αστυνομία μετά τα επεισόδια. Έρευνα διεξήχθη χθες, Κυριακή, το πρωί στην κατοικία του κοντά στο Μασί, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Καθώς απουσίαζε την ώρα εκείνη, ένα μέλος της οικογένειάς του είχε δηλώσει πως ο ύποπτος θα εμφανιζόταν σήμερα στην αστυνομία, διευκρίνισε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Το Σάββατο, στη διάρκεια νέας διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» στην πρωτεύουσα, συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της τάξης ξέσπασαν πάνω στην πεζογέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες του Σηκουάνα στο ύψος των Κήπων του Κεραμεικού.

Σε εικόνες που αναμεταδόθηκαν ευρύτατα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις τηλεοράσεις, βλέπει κανείς έναν χωροφύλακα καταγής, περιτριγυρισμένο από διαδηλωτές. Τον χτυπάει ένας απ’ αυτούς, ο οποίος φοράει παλτό και μαύρο σκούφο.

Ο χωροφύλακας αυτός κρίθηκε από τους γιατρούς ανίκανος να εργαστεί για ένα 15ήμερο και χθες υπέβαλε μήνυση, έγινε γνωστό από τη χωροφυλακή.

Σε ένα άλλο βίντεο, βλέπει κανείς έναν άνδρα, που φοράει κι αυτός παλτό και μαύρο σκούφο, να επιτίθεται σαν επαγγελματίας πυγμάχος σ’ έναν χωροφύλακα ο οποίος κρύβεται πίσω από την ασπίδα του. Αυτός ο τελευταίος κρίθηκε ανίκανος να εργασθεί για 2 ημέρες και κατέθεσε επίσης μήνυση.

Το Σάββατο, το συνδικάτο των επιθεωρητών της εθνικής αστυνομίας (SCPN) είχε ανακοινώσει πως «ταυτοποίησε» τον άνδρα και πως πρόκειται για έναν πρώην πυγμάχο, πράγμα που επιβεβαίωσε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Η γαλλική Ομοσπονδία Πυγμαχίας καταδίκασε επίσης χθες με ανακοίνωσή της τις ενέργειες ενός «πρώην επαγγελματία πυγμάχου», δράστη βιαιοτήτων εναντίον των δυνάμεων της τάξης στη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου